O-STA

Novomeški policisti obiskali starejše in jih obdarili s senzorskimi svetilkami

Novo mesto, 24.12.2022 - Tudi letos so policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto v decembrskih dneh obiskali starejše, predvsem tiste, ki sami živijo na podeželju. Obenem so jim podarili solarne senzorske luči, ki so jim jih pomagali tudi namestiti na pročelja hiš. "Zaželeli smo jim prijetne praznike in pokazali, da v teh dneh niso sami.

Med njimi so namreč tudi takšni, ki v teh dneh nimajo veliko obiskov, zato so se prijaznih deklet in fantov v modrem iskreno razveselili. Vsako leto nas znova gane, kako veliko jim pomeni kratek obisk in prijazna beseda," so zapisali v sporočilu za javnost novomeški policisti.

"Naše policistke in policisti bi si želeli obiskati še veliko več starejših, a jim številne delovne obveznosti v teh dneh to žal onemogočajo. Pravijo pa, da prav zares ni potrebno veliko - iskreni nameni, srčnost in prijazen nasmeh. K takšnim gestam želijo spodbuditi tudi druge," menijo novomeški policisti.

"Z našimi občani smo govorili tudi o tem, kako lahko še bolje poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja. Svetovali smo jim, naj nas pokličejo, če se znajdejo v kakršnikoli stiski in potrebujejo pomoč policije. Povedali smo jim, da smo mi tukaj za njih, tudi med prazniki in se lahko vedno obrnejo na nas," so še zapisali policisti.

Foto: PU Novo mesto