O-STA

HOFERjevi kupci v 8 letih zbrali več kot 250 ton izdelkov za Slovensko karitas

Kranjska cesta 1

1225 Lukovica

mediji@hofer.si

Sporočilo medijem

V decembrski akciji so pri HOFERju zbrali dobrih 14 ton osnovnih živil in higienskih izdelkov

Lukovica, 12. januar 2023: V vseh 91 trgovinah HOFER po Sloveniji je prva dva vikenda v decembru potekala dobrodelna akcija v sodelovanju s Slovensko karitas. V že 15. zbiralni akciji so HOFERjevi kupci zbrali več kot 14 ton izdelkov, k temu pa je HOFER dodal še izdelke v vrednosti 4.550 evrov. Pri HOFERju s Slovensko karitas sodelujejo že 8 let, v tem času pa so pomoči potrebnim podarili že skoraj 254 ton izdelkov.

Dobrodelne zbiralne akcije so v trgovinah HOFER tradicionalno v decembru in marcu. V prvih dveh vikendih decembra so kupci v vseh trgovinah HOFER po Sloveniji prispevali predvsem osnovna živila, kot so žitne kašice, kosmiče za otroke in izdelke za higieno. Vsaka trgovina HOFER je tudi tokrat napolnila voziček z osnovnimi živili in higienskimi izdelki. Tako je poleg zbranih izdelkov kupcev do najranljivejših skupin potovalo še dodatnih 91 vozičkov v skupni vrednost 4.550 evrov.

S pomočjo kupcev so tako decembra zbrali dobrih 14 ton, v dosedanjih 15 akcijah pa so Slovenski karitas namenili skoraj 254 ton izdelkov. Leta 2019 so k temu pričeli dodajati donacije izdelkov in do danes so jim podarili izdelke v skupni vrednosti 31.000 evrov.

Z zbranim polepšali praznike ljudem v stiski

"Na Slovenski karitas se iskreno zahvaljujemo vsem kupcem v trgovinah HOFER, ki so decembra prispevali hrano, higienske pripomočke in druge izdelke za otroke in družine, ki potrebujejo pomoč. Hvala za vašo odprtost in dobroto. Z zbranim smo dopolnili redne pakete pomoči in tako polepšali praznike številnim ljudem v stiski," je ob zaključku akcije povedal Peter Tomažič , iz generalni tajnik Slovenske karitas.

Pomagajo čez celo leto

Pri HOFERju ne le decembra, temveč čez celo leto skrbijo, da socialno šibkejši prejmejo pomoč, zato že od leta 2015 sodelujejo s Slovensko karitas. Poleg redne organizacije dobrodelnih zbiralnih akcij v trgovinah Karitasu nudijo tudi podporo na tedenski ravni, ko jim ob zaprtju izbranih trgovin donirajo večjo količine hrane, ki jo razdelijo ljudem v stiski.

Kontakt Oddelek za odnose z javnostmi Telefon: 01/ 83 46 956 E-mail: mediji@hofer.si

O podjetju HOFER

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 2000 zaposlenih in 91 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, večina njegove ponudbe pa predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 vrst izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI SÜD (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) ter ALDI Magyarország (Madžarska) in ALDI Italia (Italija).

Zgodovina skupine ALDI SÜD sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj so značilne jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti in optimizacija procesov na vseh ravneh v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER."