O-STA

Vas zanima prostovoljno delo? Univerza na Primorskem in Slovenska filantropija združujeta moči in ponujata intenzivno delavnico o prostovoljstvu

Univerza na Primorskem

Univerza na Primorskem (UP) skupaj s Slovensko filantropijo, Združenjem za promocijo prostovoljstva pripravljata: Intenzivno delavnico o prostovoljstvu, v Kopru.

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki si želijo vključevanja v prostovoljsko delo kot tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci. Dotika se splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. Daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljca opozori na posebnosti v prostovoljskem delu ter usmerja njegovo ravnanje.

Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj.

V sklopu delavnice boste prejeli odgovore na vprašanja o tem:

· zakaj se odločiti za prostovoljstvo;

· kaj s tem pridobite;

· kaj sploh prostovoljsko delo je in kje so njegove meje;

· kaj motivira posameznike za prostovoljsko delo;

· kako vzpostaviti dober odnos med prostovoljcem in uporabnikom;

· kakšne so pravice in odgovornosti prostovoljca, organizacije in uporabnika ter

· etika na področju prostovoljstva.

Udeležbo priporočamo vsem, ki bi si želeli vstopiti v svet prostovoljstva, pomagati sočloveku in svoj čas podariti nekomu, ki je tega potreben. Obenem pa nabrati dodatne kompetence in znanja.

Delavnica bo potekala v torek, 21. februarja ob 9. uri v prostorih UP, v Kopru in bo trajala 3-4 ure. Natančna lokacija bo sporočena ob prijavi.

Prijave zbirajo tukaj >