O-STA

Luka Podlogar z današnjim dnem prevzema funkcijo predsednika uprave NLB Skladov

Sporočila za javnost
16. februar 2023
Z današnjim dnem, po pridobitvi vseh potrebnih soglasij, funkcijo predsednika uprave NLB Skladov prevzema Luka Podlogar, član uprave pa ostaja Blaž Bračič.

Luka Podlogar je ob nastopu funkcije predsednika uprave NLB Skladov povedal: "Zelo sem vesel in ponosen, da sem se pridružil izjemni ekipi predanih in strokovnih sodelavcev. Ob tej priložnosti bi se želel zahvaliti nadzornemu svetu za izkazano zaupanje. Dosedanje uspešno delo in robusten portfelj nam omogočata zdrave temelje za nadgradnjo poslovanja in realizacijo ambiciozne poslovne strategije. Naše obstoječe in bodoče stranke lahko odslej pričakujejo dodatne produkte ter še bolj prilagojeno individualno obravnavo."

Hedvika Usenik, predsednica nadzornega sveta NLB Skladov in članica uprave NLB: "Luka Podlogar je izjemen strokovnjak z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, zato smo prepričani, da bo družbi prispeval še dodaten zagon in energijo za uresničitev ambicioznih poslovnih ciljev. V upravi ostaja dosedanji član uprave Blaž Bračič, kar bo zagotavljalo kontinuiteto dosedanjega uspešnega dela družbe NLB Skladi."

NLB Skladi so največja družba za upravljanje na področju vzajemnih skladov v Sloveniji, kot tudi največja družba za upravljanje po skupnih sredstvih v upravljanju. Družba ohranja svoj vodilni položaj na trgu in priljubljenost, saj kontinuirano dosega najvišja vplačila na trgu, leto 2022 pa je družba zaključila z 39,14 % tržnim deležem.

Luka Podlogar je izjemen strokovnjak z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, od tega več kot 15 let v menedžmentu. Kot investicijski bankir se je kalil v Londonu, jeseni 2010 se je pridružil KD Group, 2012 pa prevzel vodenje Generali Investments, ene od vodilnih družb za upravljanje v Sloveniji ter v Srednji in Jugovzhodni Evropi.

Blaž Bračič je član uprave NLB Skladov od decembra 2018. Nov 4-letni mandat mu je bil podeljen decembra 2022. Med drugim je zadolžen za trženje in prodajo, IT, tveganja in individualno upravljanje premoženja.

NLB Komuniciranje