O-STA

V omrežju Telekoma Slovenije se je mobilni prenos podatkov povečal za 45 %, zato v mobilnih paketih izrazito povečujejo prenos podatkov

Ljubljana, 1. marca - V Telekomu Slovenije so pripravili mobilne pakete, v katerih so izrazito povečali mobilni prenos podatkov tako v svojem omrežju kot v državah območja EU-tarife. V letu 2022 se je namreč prenos podatkov v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije v primerjavi z letom pred tem povečal za 45 %, število uporabnikov omrežja 5G pa je že naraslo na okoli 130.000. Zaradi naraščanja mobilnega podatkovnega prometa Telekom Slovenije nenehno povečuje tudi zmogljivosti baznih postaj. Na ta način uporabnikom omogoča najsodobnejše komunikacijske storitve in najboljšo uporabniško izkušnjo v varnem omrežju ter jim zagotavlja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo internetnih in mobilnih storitev, za kar so prejeli tudi priznanji Best Buy Award, ki temeljita na raziskavi med uporabniki komunikacijskih storitev.

"Trendi uporabe mobilnih storitev kažejo, da uporabniki potrebujejo in bodo potrebovali vedno več prenosa podatkov, pri tem pa se povečuje predvsem ogled video vsebin in uporaba različnih aplikacij. Skladno s tem smo zasnovali mobilne pakete, ki odgovarjajo potrebam uporabnikov, tako da smo vanje vključili praktično neomejen prenos podatkov v našem omrežju in več kot 20 GB prenosa podatkov v državah EU. Naši uporabniki ne pristajajo na kompromise in so navajeni, da v našem omrežju storitve delujejo varno in zanesljivo. Z nadaljnjim razvojem 5G in ostale najsodobnejše tehnologije bomo uporabnikom še naprej omogočali, da bodo šli vedno na boljše," ob tem poudarja Simon Slonjšak, direktor Razvoja produktov in storitev v Telekomu Slovenije.

Obseg podatkovnega prometa v mobilnih omrežjih se nenehno povečuje, raziskave pa kažejo, da bo do leta 2026 v zahodni Evropi 65 % vseh mobilnih povezav uporabljalo tehnologijo 5G.

Da bo uporabnikom mobilna tehnologija še lažje dosegljiva, v Telekomu Slovenije v dveh mobilnih paketih (Naj B in Naj C) odslej omogočajo neomejen prenos podatkov v Sloveniji in povečane količine prenosa podatkov v državah območja EU-tarife.

Paket Naj C poleg neomejenih klicev in sporočil ter neomejenega prenosa podatkov v Sloveniji omogoča 23,8 GB prenosa podatkov v državah območja EU-tarife brez doplačila. Omogočena je hitrost prenosa podatkov 450 Mbit/s k uporabniku in 100 Mbit/s od uporabnika.

Prav tako neomejen prenos podatkov v Sloveniji ter klice in sporočila vključuje paket Naj B, v katerem je brez doplačila na voljo 22,9 GB prenosa podatkov v državah območja EU-tarife.

Paket Naj A poleg neomejenih klicev in sporočil odslej vključuje 20 GB prenosa podatkov v Sloveniji, od tega do 16,5 GB v državah območja EU-tarife brez doplačila. Naročniki paketa lahko mesečno izkoristijo tudi 5 evrov popusta z ugodnostjo Otrok; ta je namenjena staršem, ki paket potrebujejo za otroke od 6. do 14. leta.

V akcijski ponudbi od 1. marca do 30. aprila 2023, ki je na voljo zasebnim in poslovnim uporabnikom, so navedeni paketi na voljo po enotni ceni 12,99 evra, z ugodnostjo Poveži in prihrani pa 7,99 evra mesečno. Akcijska naročnina velja za nove naročnike za eno leto ob sklenitvi naročniškega razmerja, za obstoječe naročnike pa 6 mesecev ob nakupu mobitela z vezavo.

Redna naročnina paketa Naj A je 18,19 evra, Naj B 25,19 evra in Naj C 26,19 evra.

Best Buy Award je projekt švicarskega podjetja ICERTIAS, ki raziskave izvaja z namenom, da kupcem olajša iskanje najboljših in najugodnejših izdelkov in storitev. Telekom Slovenije je po mnenju slovenskih potrošnikov med ponudniki telekomunikacijskih storitev najboljši ponudnik v razmerju med ceno in kakovostjo internetnih in mobilnih storitev v Sloveniji.