O-STA

Tri ideje za popolno regeneracijo med velikonočnimi prazniki

Medžimurje je z razgibano pokrajino pravi raj za ljubitelje kolesarjenja (foto Terme Sveti Martin)
Bazenski kompleks Temple of Life v Termah Sveti Martin (foto Terme Sveti Martin)
Tekači lahko v Svetem Martinu na Muri preizkusite trim stezo (foto Terme Sveti Martin)
Otroci se lahko zabavajo v interaktivnem parku (foto Terme Sveti Martin)

Pomlad je tu in z njo velikonočni prazniki, zato se bomo kmalu lahko prepustili sproščenemu druženju in obujanju tradicije s svojimi najdražjimi. Po dolgi in mrzli zimi si namreč zaslužimo oddih in pravo razvajanje, ki nam bo pomagalo napolniti baterije ter se pripraviti na prihajajoče sončne dni. Če o spomladanskem oddihu še razmišljate, smo za vas pripravili nekaj idej, kako lahko preživite letošnje velikonočne praznike. Vse, kar potrebujete za zaslužen počitek, boste našli v prelepi pokrajini severozahodne Hrvaške.

Kolesarjenje po Medžimurju

Sveti Martin na Muri je idilično medžimursko naselje, ki leži v neposredni bližini slovenske meje in obiskovalcem ponuja vrsto aktivnosti za vse generacije. Velja za priljubljeno lokacijo ljubiteljev kolesarjenja, saj je okolica tega hrvaškega mesteca polna kolesarskih poti, ki se raztezajo vse od ravnic do zahtevnejših vzponov. Ena izmed najbolj priljubljenih kolesarskih poti je zagotovo cesta, ki se razteza ob reki Muri. Na poti lahko opazujete številne ptice, uživate na svežem zraku in občudujete prelepe razglede, ki jih ponuja tamkajšnja narava. Če vas je zamikalo kolesarjenje, a kolesa ne bi radi vozili s seboj, si lahko vso opremo izposodite v Termah Sveti Martin, ki so znane tudi kot prvi specializirani bike resort na Hrvaškem.

Popolno razvajanje telesa in duha

Poleg kolesarjenja si lahko privoščite masaže in različne terapije, ki vam bodo pomagale zmanjšati stres in odpravile napetosti. Lahko se sprostite med plavanjem v bazenu pod zvezdnatim nočnim nebom - izberite nekaj, kar vas bo osvežilo in napolnilo z energijo. Medžimurske terme, ki so zelo priljubljene med Slovenci, so pravi naslov za vrhunsko razvajanje. Odkrijte wellness oazo in blagodejne učinke savnanja v finski, rimski, parni in bio savni ter klasično ali tajsko masažo.

Izleti za vso družino

Zeleni medžimurski griči, vinogradi, sadovnjaki in družinske kmetije ponujajo številne priložnosti za družinske izlete. Starši se lahko z otroki odpravite na pohod in obenem razvajate brbončice ob lokalnih specialitetah, kot sta jabolčni sok in medžimursko vino. Lahko pa se z družino odpravite na rafting, obiščete farmo jelenov ali adrenalinski park Accredo. V primeru slabega vremena lahko otroci čofotajo v bazenih in se prepustijo igri v interaktivnem otroškem parku. Zabavnih aktivnosti med velikonočnimi prazniki zagotovo ne bo zmanjkalo.

Vzemite si čas zase in za družino ter se odpravite na sproščujoč ali aktiven oddih v idilično Medžimurje.