O-STA

Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko gostili finale FIRST LEGO Lige

Finale FIRST LEGO Lige Adria je pritegnilo veliko število mladih navdušencev nad robotiko
Program FLL spodbuja izobraževanje na področju znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike
Udeleženci so se pomerili na robotskem poligonu in opravili tehnični intervju

Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko je minulo soboto, 18. marca, potekalo Odprto državno prvenstvo FLL Slovenije in Finale FIRST LEGO Liga Adria, ki ga je organiziral Zavod Super Glavce. Osnova tega mednarodnega programa so raziskovanje in robotika ter izobraževanje otrok v veščinah za 21. stoletje. Atraktivno tekmovanje je združilo 220 mladih raziskovalcev in robotikov iz petih držav, ki so predstavili svoje projekte in se pomerili v robotskih spretnostih.

Spodbujanje raziskovanja in veščin skozi robotiko

FIRST Lego Liga je program, ki med mladimi spodbuja navdušenje nad izobraževanjem na področju znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike (angl. akronim STEAM). Udeleženci tekmovanja so reševali kompleksne naloge z uporabo robotskih orodij iz programa Lego Education, pomerili so se na robotskem poligonu in opravili tehnični intervju ter na ta način izkusili vse korake resničnega procesa razvoja izdelka. Program FLL med drugim spodbuja tudi ustvarjalnost, sodelovanje, deljenje znanja, kritično razmišljanje in primerno komunikacijo ter poudarja pomen skupinskega dela. Več o dogodku in zmagovalcih je na voljo na www.fll.si.

Prihaja robotski hekaton DIR23

Ljubitelji robotike bodo na svoj račun prišli tudi v začetku naslednjega tedna, od 28. do 30. 3., ko bo na Fakulteti za elektrotehniko UL robotski hekaton DIR23. Na tekmovanju v veščinah uporabe robotskih tehnologij se bo pomerilo pet skupin študentov Univerze v Ljubljani, ki bodo reševale aktualen problem iz industrije, povezan z manipulacijo in pakiranjem izdelkov. Letošnji izziv so ga v Laboratoriju za robotiko pripravili v sodelovanju s podjetjem Iskraemeco, najboljše tri ekipe pa bodo prejele nagrade v skupni vrednosti 3.500 evrov.

Več informacij je na voljo na: dnevirobotike.si