O-STA

Podpis pogodbe z izvajalcem gradnje Urbanega parka

V torek, 28. marca, ob 12. uri bomo v protokolarni sobi Mestne občine Velenje (Titov trg 1, 2. nadstropje) pripravili javni podpis pogodbe z izvajalcem del za začetek gradnje športnega objekta Urbani park, s katerim bomo v Velenju pridobili nov prostor za razvoj perspektivnih mladih športnikov v novih olimpijskih disciplinah.

V prvi fazi bomo zgradili dve igrišči za ulično košarko, 2.000 kvadratnih metrov velik skejt park, ki bo največji v Sloveniji, ter servisni objekt. V prihodnje načrtujemo še izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje.

Pogodbo bodo podpisali župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, direktor Rdeče dvorane Športno rekreacijski zavod Dimitrij Amon in direktor podjetja Andrejc Nizke gradnje, d. o. o., Mirko Andrejc.

Urbani park bo urejen na območju zasutega letnega bazena (Kopališka cesta). Poligon, ki bo namenjen rolkarjem, kolesarjem, rolerjem in skirojem, prilagojenim za izvajanje trikov, bo omogočal vadbo tudi v večernih urah. V začetku aprila bo izvajalec ogradil območje in začel z deli. Vrednost prve faze znaša 2 milijona evrov.

Predstavnike medijev vabimo na podpis pogodbe.

Prijazno prosimo za potrditev vaše udeležbe.

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje