O-STA

Danes se na Fakulteti za elektrotehniko UL začenja robotski hekaton DIR23

Danes se na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko začenja robotski hekaton DIR23, na katerem se bodo pomerili študenti Univerze v Ljubljani. Letošnji izziv, ki so ga v Laboratoriju za robotiko pripravili v sodelovanju s podjetjem Iskraemeco, je aktualen problem iz industrije, povezan z manipulacijo in pakiranjem izdelkov. Na tekmovanju bodo udeleženci pridobili veščine za hitro in uspešno uporabo robotskih tehnologij, najboljše tri ekipe pa bodo prejele nagrade v skupni vrednosti 3.500 evrov.

Roboti v akciji: Tekmovanje študentov v tehnološkem izzivu

Na robotskem hekatonu bo od danes do četrtka, 30. marca, med seboj tekmovalo pet skupin študentov, ki se bodo spopadli z različnimi izzivi programiranja robotov, manipulacije izdelkov in embalaže, načrtovanja robotskih prijemal, prepoznave objektov z uporabo robotskega vida, interakcije med človekom in robotom, načrtovanja procesa pakiranja, integracije varnostnih sistemov in sledljivosti procesov.

Zanimivo dogajanje vse do četrtka

Na današnjih predavanjih bodo strokovnjaki iz industrije in raziskovalnih področij predstavili aktualni izziv, udeleženci pa se bodo spoznali z osnovami robotike ter varnostjo. V avli Fakultete za elektrotehniko UL bo od torka popoldan do četrtka možen ogled napredka ekip pri reševanju izziva. DIR23 se bo zaključil v četrtek popoldan s predstavitvijo rešitev in razglasitvijo zmagovalnih ekip.

Robotski hekaton DIR23 je odlična priložnost za študente, da pokažejo svoje talente, osvojijo nove robotske spretnosti ter navežejo stike s strokovnjaki iz industrije.

Več informacij je na voljo na: www.dnevirobotike.si.