O-STA

Podpisali pogodbo za izgradnjo največjega skejt parka v Sloveniji

Danes so direktor javnega zavoda Rdeča dvorana Športno rekreacijski zavod Velenje in predstavnika podjetja Andrejc Nizke gradnje podpisali pogodbo za začetek gradnje novega športnega objekta Urbani park. V prvi fazi bomo zgradili dve igrišči za ulično košarko, 2.000 kvadratnih metrov velik skejt park, največji v Sloveniji, ter servisni objekt. Vrednost ocenjujemo na 2 milijona evrov. V nadaljevanju projekta načrtujemo še izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje.

Z novim objektom bo Velenje pridobilo nov prostor tako za razvoj perspektivnih mladih športnikov kot tudi za aktivno preživljanje prostega časa. Hkrati z izgradnjo novega športnega parka bomo celostno uredili dostop za pešce, ki bo prilagojen tudi za osebe s posebnimi potrebami. Vsebine smo oblikovali v sodelovanju z Društvom urbanih športov Duša Velenje. Skejt park, ki bo za uporabnike brezplačen, bo primeren za izvajanje različnih urbanih športov.

Urbani park bo urejen na območju zasutega letnega bazena (Kopališka cesta). Poligon, ki bo namenjen rolkarjem, kolesarjem, rolerjem in skirojem, prilagojenim za izvajanje trikov, bo omogočal vadbo tudi v večernih urah, saj bo osvetljen. V začetku aprila bo izvajalec ogradil območje in začel z deli.

Naša želja je, da s projektom nadaljujemo čim prej in da v najkrajšem možnem času izgradimo tudi balvansko dvorano, za katero ocenjena vrednost znaša 1,5 milijona evrov. Za prvo fazo smo zagotovili lastna sredstva, v tej finančni perspektivi Evropske unije pa bomo za nadaljevanje projekta poskušali zagotoviti še druge vire sofinanciranja.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je izrazil veliko zadovoljstvo, da s podpisom pogodbe realiziramo projekt, ki je bil že pred leti z deli pričeli čim hitreje in da boskušamo otvoritev pomembno prispevati k športnemu razvoju Mestne občine Velenje.

Govorimo o projektu za katerega je v javnosti razpravljalo že kakšno desetletje, potreb bila jasno izražena pred leti. Povedal zavezamal za to, da rešimo to vprašanje da ta projekt uspešno realiziramo ciljni publiki zagotovimo vsebine koristne prepoznane, posamezniki izkoriščali športni in rekreativni potendcial obogatili športno infrastrukturo na mov, že 3 leto sam aktivno ukvarjal splačalo vztrajati, postopke peljati tgransparentno , gospodarno.