O-STA

Družba Panda Biotech napoveduje pomembno partnerstvo z družbo Aka-Ag, LLC sklada Southern Ute Growth Fund

Aka-Ag, hčerinska družba sklada Southern Ute Growth Fund je sklenila pogodbo, s katero je postala kapitalski partner v projektu Panda High Plains Hemp Gin družbe Panda Biotech

DALLAS-(BUSINESS WIRE)-- Družba Panda Biotech napoveduje pomemben dogovor o kapitalskem partnerstvu med projektom Panda High Plains Hemp Gin™ (PHPHG) in skladom Southern Ute Indian Tribe Growth Fund (Growth Fund). Growth Fund je v lasti indijanskega plemena Southern Ute, ki je zvezno priznano pleme. Strateško zavezništvo je bilo podpisano z Aka-Ag, LLC, hčerinsko družbo sklada Growth Fund.

Naložba pomeni pomemben napredek v smeri težko pričakovanega začetka obratovanja PHPHG v četrtem četrtletju 2023. PHPHG, ki se nahaja v Wichita Falls v Teksasu, je na dobri poti, da postane največji center za lupljenje konoplje v Združenih državah in med največjimi obrati za predelavo industrijske konoplje na svetu.

Predsednik Dixie Carter pravi o poslu: "Družba Panda Biotech ne bi mogla izbrati boljšega kapitalskega partnerja za naš prvi projekt, Panda High Plains Hemp Gin. Indijansko pleme Southern Ute in njegove hčerinske družbe prinašajo številne strateške priložnosti za uspešno in dolgoročno partnerstvo."

Indijansko pleme Southern Ute je prvo indijansko pleme v državi, ki je doseglo bonitetno oceno "AAA", pridobljeno z dolgoletnim stabilnim upravljanjem ter uspešnimi in preudarnimi poslovnimi transakcijami. Sklad Growth Fund, poslovni oddelek indijanskega plemena Southern Ute, si prizadeva podpirati ekološko naravnane poslovne naložbene priložnosti prek podjetja Aka. Ker je konoplja dokazano bolj trajnostna ekološka možnost kot druga tekstilna vlakna, oddelek Aka-Ag sklada Growth Fund deli vizijo Panda Biotech za PHPHG in revolucionarni potencial naravnih vlaken konoplje.

Shane Seibel, izvršni direktor sklada Growth Fund je dodal: "Growth Fund je počaščen, da lahko pri projektu PHPHG sodeluje s podjetjem Panda Biotech. Pleme in Panda imata desetletja uspeha v različnih poslovnih podvigih. Naložbo PHPHG vidimo kot dopolnilno in strateško partnerstvo, ki bo v skladu z vrednotami našega podjetja in bo ustvarilo podjetje, ki bo zagotavljalo trajnostne rešitve za prihodnost."

Za industrijsko konopljo je znanstveno dokazano, da zadržuje znatne količine ogljikovega dioksida, za njeno gojenje pa je potrebno bistveno manj vode, herbicidov, fungicidov in pesticidov kot za večino poljščin, ki se uporabljajo v tekstilni industriji. Tekstilna industrija je opazila, da PHPHG deluje, saj so vodilni v industriji, vključno s številnimi svetovnimi blagovnimi znamkami in najboljšimi predilnicami po vsem svetu, navezali stike glede morebitnih partnerstev s podjetjem Panda.

Do zdaj je bilo izdelanih približno 95 odstotkov potrebne opreme za predelavo konoplje, ki je bila večinoma že dostavljena v 500.000 kvadratnih metrov velik obrat v mestu Wichita Falls. PHPHG naj bi začel delovati v 4. četrtletju tega leta.

Obrat PHPHG bo predeloval samo konopljino slamo, pridelano v ZDA. Družba Panda sklepa pogodbe s pridelovalci za rastno sezono 2023 in ima na voljo semena za kmete. Razpoložljivo gensko seme je dokazano uspešno raslo v regiji okoli Wichita Falls. Za dodatne informacije, vključno s poizvedbami pridelovalcev, obiščite www.pandabiotech.com.

O DRUŽBI PANDA BIOTECH

Podjetje Panda Biotech, LLC s sedežem v Dallasu v Teksasu je zasebna družba, ki je prva v nastajajoči ameriški industriji industrijske konoplje in vlaken. Vodstvo družbe Panda Biotech ima bogate izkušnje z razvojem, financiranjem, gradnjo in upravljanjem velikih infrastrukturnih objektov na področju čiste energije. Razvili so 22 projektov, ki predstavljajo približno 12 milijard dolarjev vloženega kapitala. Podjetje trenutno razvija velike obrate za pridobivanje industrijske konoplje. Pandin prvi obrat, Panda High Plains Hemp Gin™ LLC (PHPHG) v mestu Wichita Falls v Teksasu, bo začel delovati v četrtem četrtletju leta 2023. To bo največji obrat za predelavo konoplje in mehansko bombažiranje na zahodni polobli. Za več informacij obiščite www.pandabiotech.com in @pandabiotech na Instagramu, Twitterju ali LinkedInu.

O SKLADU SOUTHERN UTE GROWTH FUND

Sklad Southern Ute Growth Fund s sedežem v Koloradu v indijanskem rezervatu Southern Ute vzdržuje cvetoč in raznolik poslovni portfelj indijanskega plemena Southern Ute. Growth Fund je namenjen povečevanju gospodarske blaginje plemena in njegovih članov z odgovornim vodenjem poslov plemena in preudarnim razvijanjem novih priložnosti za rast. Sklad Southern Ute Growth Fund sestavljajo družbe Red Willow Production Company, Red Cedar Gathering Company, GF Properties Group, GF Ventures, GF Private Equity, Aka Energy Group in Aka-Ag. Pleme Southern Ute je prejelo bonitetno oceno za splošne obveznice "AAA" in tako postalo prvo indijansko pleme, ki si je prislužilo to oceno.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53375541/en

Kontaktni podatki

(Samo za) medije
Beth Gebhard

615-336-0194
bethgebhard@gmail.com

Vir: Panda Biotech