O-STA

Kmalu bo na Pikinem otroškem igrišča možna vožnja s čolnički

april 2023

V četrtek, 4. maja, bomo na Pikinem otroškem igrišču med 10. in 13. uri pripravili veselo dogajanje s Piko in gusarjem ob odprtju Pikinega bazena s čolnički. Na Pikinem bazenu, ki smo ga prenovili bo po mnogih letih možna vožnja s petimi čolnički, za katera so sredstva donirala podjetja: Esotech, d. d., Skaza, d. o. o., Nivig, d. o. o., Andrejc, d. o. o., Premogovnik Velenje, Tegar, d. o. o., in Carbonautica. Vožnja s čolnički bo na dan odprtja vse do 15. ure brezplačna. Sicer bo ena vožnja, ki bo trajala 3 minute, stala 1 evro. Ob 12. uri bomo pripravili uradno odprtje, na katerem bo obiskovalce nagovoril tudi župan mestne občine Velenje Peter Dermol.

Pikin bazen bo deloval v času med 1. majem in 1. oktobrom. Delovni čas bo v dneh, ko poteka pouk med 15. in 20. uro, v pouka prostih dneh pa med 10. in 20. uro. Ob slabem vremenu bo Pikin bazen zaprt.

Uporaba čolnov bo dovoljena le z uporabo rešilnega jopiča v prisotnosti reševalca in pod nadzorom odrasle osebe. V čolnu se lahko prevaža naenkrat le ena oseba težka največ 60 kilogramov.

Upravljalec Pikinega bazena na otroškem igrišču bo ŠRZ Rdeča dvorana Velenje.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje