O-STA

Myeloma Euronet opolnomočuje paciente in razkriva neenakost pri dostopu do zdravljenja in nege pacientov z mielomom v Evropi

Amsterdam, 15. junij 2006 - Myeloma Europet, rastoča mreža trenutno 15 skupin pacientov z mielomom iz vse Evrope, prvič združuje paciente z mielomom iz vse Evrope, ki bodo seznanjeni z najnovejšimi razvoji pri zdravljenju mieloma in prisostvovali razpravi o dostopu do zdravljenja in negi pacientov z mielomom v Evropi. Dogodek de bo odvijal 17. junija med 9 in 16h v hotelu NH Barbizon v Amsterdamu.

Myeloma Euronet se trudi združiti glas obolelih za mielomom v Evropi, da bi tako lažje odpravili obstoječe neenakosti pri zdravljenju in negi. V Evropi je kakšnih 77,000 obolelih za multiplim mielomom, vse bolj pogosto vrsto raka kostnega mozga, ki se ga da zdraviti a ne ozdraviti. Kljub temu mnogi pacienti nimajo dostopa do najnovejših metod zdravljenja te bolezni.

"Ljudi je potrebno izobraziti o multiplem mielomu, obolele moramo opolnomočiti z dostopom do najnovejših informacij o zdravljenju, hkrati pa se moramo lotiti obstoječih neenakosti pri zdravljenju in negi," pravi Anita Waldmann, predsednica Deutsche Leukaemie- und Lymphom-Hilfe (nemškega združenja za pomoč pri levkemiji in limfomu) in članica usmerjevalnega odbora Myeloma Euronet ter delovne skupine za obolele za rakom pri Evropskem združenju za medicinsko onkologijo (ESMO).

"Vemo, da zdravljenje ni poceni, a vsi pacienti si zaslužijo najboljše dostopno zdravljenje glede na stadij bolezni. Državne zdravstvene agencije morajo nove terapije za mielom potrjevati sproti in pri odločitvi o zdravljenju strošek ne bi smel biti odločilni faktor," nadaljuje.

Več informacij o dogodku in najnovejši mednarodni raziskavi o ovirah pri diagnosticiranju mieloma, zdravljenju in obstoječih terapijah je ne voljo na www.myeloma-euronet.org.

Več informacij:

Robert Schaefer

Tel.: +49(0)1716204591

info@myeloma-euronet.org