O-STA

Brezplačne delavnice: Kako z digitalizacijo povečati konkurenčnost vašega podjetja?

Digitalizacija lahko podjetjem prinese številne prednosti in izboljšave poslovanja, zato je zelo pomembno, da se učinkovito naslavlja in podjetja osvešča o možnostih strokovne in finančne podpore v procesu digitalne transformacije.

V evropskem digitalnem inovacijskem stičišču 4PDIH podjetja vabijo k premisleku o ustvarjanju vrednosti s pomočjo digitalni preobrazbe in v ta namen junija organizirajo brezplačni spletni delavnici na temo digitalizacije podjetij.

Delavnice so namenjene predvsem malim in srednjim podjetjem, na njih pa se bodo udeleženci seznanili z naslednjimi vsebinami:

· pomen, termini in orodja digitalizacije

· kako pristopiti k oblikovanju digitalne transformacije podjetja in

· kakšne so možnosti pridobitve nepovratnih sredstev za digitalno preobrazbo.

Delavnico bosta vodila dr. Jure Trilar in dr. Nina Cvar. Izvajala se bo v dveh ponovitvah, in sicer v torek, 6. 6. 2023, ter četrtek, 8. 6. 2023, vsakič od 10.00 do 11.30.

Na delavnico se lahko prijavite prek spletnega obrazca https://forms.gle/5nZT3A14bu2sjm7j6.

Prijave sprejemajo najkasneje do srede, 31. 5. 2023.

Vsa vprašanja in predloge lahko naslovite na info@4pdih.com.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

O 4PDIH

4PDIH, digitalno inovacijsko stičišče, ki je bilo ustanovljeno na Univerzi v Ljubljani s podporo Skupnosti občin Slovenije, je aktiven člen v rastoči, vedno bolj digitalizirani ekonomiji ter širši, vse bolj digitalni družbi. S tem ko na področju podpore podjetjem pri digitalni preobrazbi postaja vedno bolj aktiven člen slovenskega inovativnega ekosistema, išče tudi možnosti za sinergije in sodelovanje v mednarodnem okolju mreže evropskih digitalnih inovativnih stičišč.

Evropsko digitalno inovacijsko stičišče 4PDIH je prek različnih tekočih in preteklih projektov podpiralo slovenske in tuja MSP: na področju podatkovne ekonomije podpira tuja in domača podjetja pri razvoju storitev in produktov v okviru projekta EUHUBS4DATA; s pomočjo novih tehnologij ustvarjajo ekonomske in socialne priložnosti v inovacijskih ekosistemih CARPE DIGEM; projekt DigiFed je uspešno nudil inovacijsko podporo in sofinaninciranje razvoja kiber-fizičnih sistemom; projekt CODIL pa obravnava skupno vprašanje regionalnega razvoja, ki ga je povzročila pandemija COVID-19, zaradi katere morajo evropske regije nadgraditi in prilagoditi svoje lokalne inovacijske ekosisteme, da bi se lahko odzvale na spremenjene inovacijske vzorce.