O-STA

18 velenjskih športnikov bo tekmovalo na Mednarodnih igrah šolarjev v Daegu

Sprejem športnikov - skupinska fotografija

29. junij 2023


V mestni hiši smo skupaj s Športno zvezo Velenje sprejeli 18 atletov in plavalcev, ki se odpravljajo na 55. poletne mednarodne igre šolarjev v Daegu v Južno Korejo. Podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević jim je v imenu župana zaželela veliko športne sreče in nepozabnih doživetij. Verjamemo, da bodo ponosno zastopali Velenje in Slovenijo.

Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo mladi športniki z vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. Mestna občina Velenje je za sodelovanje športnikov na mednarodnih igrah šolarjev namenila 21.250 evrov.

V Južni Koreji, v mestu Daegu, bodo med 5. in 10. julijem potekale 55. poletne mednarodne igre šolarjev. Ekipa Mestne občine Velenje se na pot odpravlja v ponedeljek, 3. julija, in se vrne čez en teden, 10. julija. Letos bodo na mednarodnih igrah šolarjev velenjski športniki tekmovali v atletiki in plavanju. Na igre bodo odpotovali atletinje in atleti Atletskega kluba Velenje: Aleks Bah, Jaro Miklavžin, Klara Oprešnik, Samaja Djedović, Sara Acman, Maša Mežnar, Oriana Lovrec, Iva Belec, Gaja Gradišnik in Neja Kimperk skupaj s trenerko Natalijo Bah, plavalci in plavalke Plavalnega kluba Velenje: Miha Princl, Omar Mustafić, Brin Lorger, Domen Lamot, Nikolina Milijaš, Dženana Halilović, Pika Planko in Tia Mrkonjić s trenerjem Aljažem Žvikartom.

S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.500 mladimi športniki v starosti 12-15 let iz več kot 85 mest in 40 držav sveta. Ekipa, ki jo vodita strokovna sodelavca Športne zveze Velenje Katka Geršak in Nik Lemež, šteje 18 športnikov in 2 trenerja.

Mestna občina Velenje spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, Velenje pa je organiziralo mednarodne igre šolarjev leta 1999.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje