O-STA

Neurje je tudi včeraj povzročalo težave - Pot okoli Šmartinskega jezera ni varna

Celje, 21. julij 2023 - Tudi včeraj je neurje v Mestni občini Celje povzročilo nekaj težav. Poplavljalo je ceste in objekte, sprožili so se trije manjši plazovi, gasilci pa so posredovali 55-krat. Danes se intenzivno delo nadaljuje.

Gasilci in sodelavci javnih podjetij so včeraj do večera odstranjevali posledice sredinega neurja na 122 lokacijah. Delo so morali prekiniti, saj je Mestno občino Celje zajelo novo neurje, zaradi katerega so posredovali skupaj na 55 novih intervencijah. Črpali so vodo iz objektov, sprožili so se tudi trije manjši plazovi, enkrat je prišlo do razlitja kurilnega olja.

V minulih dneh so gasilci skupaj posredovali na 172-ih intervencijah ob neurju, kjer so bila ogrožena življenja in premoženje. Sodeluje Poklicna gasilska enota Celje z 39-timi poklicnimi gasilci in 11 društev iz Gasilske zveze Celje s 120-imi gasilci. V številnih primerih morajo uporabiti težko gradbeno mehanizacijo. Na terenu je bilo skupaj 159 gasilcev.

OPOZORILO

Po neurjih v zadnjih dneh pot okoli Šmartinskega jezera ni varna. Sprehajati se trenutno ni mogoče, prav tako močno odsvetujemo zadrževanje na površinah ob jezeru in uporabo igral. Občanke in občane pozivamo naj pazijo nase v tem nestabilnem vremenu.

***

Mestna občina Celje je včeraj vzpostavila klicni center na PGE Celje - (03) 428 09 00, kamor lahko občanke in občani sporočijo, če rabijo nujno pomoč pri odpravljanju posledic neurja. O škodi nas lahko obvestijo tudi na elektronski naslov civilna.zascita@celje.si.

Podatke o lokacijah, kjer so intervencije najbolj nujne, zbiramo do ponedeljka, 24. julija.

V soboto bomo v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in mestnimi četrtmi organizirali čistilno akcijo. Občanke in občane vabimo, da pomagajo pri čiščenju po neurjih.