O-STA

V mestnem parku prvič lokostrelsko tekmovanje

Foto: LK Hmeljček
Foto: LK Hmeljček

Prihodnjo soboto tekma za slovenski pokal

Celje, 6. oktober 2023 - Mestni park v Celju bo prihodnjo soboto, 14. oktobra 2023, prizorišče mednarodnega lokostrelskega tekmovanja, kar bo edinstven dogodek, saj v tem okolju takšnega tekmovanja doslej še ni bilo. Lokostrelska tekma bo štela za slovenski pokal, pripravlja pa jo lokostrelski klub Hmeljček iz Griž. Zaradi izvedbe tekmovanja in iz varnostih razlogov bo mestni park nekaj ur zaprt za obiskovalce, ki pa bodo tekmo lahko spremljali na za to predvidenih mestih.

Kot je povedala predsednica LK Hmeljček, Andreja Izgoršek, na tekmi pričakujejo od 40 do 60 lokostrelcev, med njimi tudi udeležence iz Avstrije in Hrvaške. Tekmovanje bo potekalo na celotnem območju mestnega parka, lokostrelci se bodo merili v streljanju na 12 tarč. Za tovrstne tekme je sicer predvideno streljanje na 24 tarč, a zaradi omejenosti prostora tokrat to ne bo mogoče.

"Vseeno celjski mestni park predstavlja izjemno atraktivno okolje za lokostrelsko tekmovanje, zato verjamem, da bodo udeleženci navdušeni. To bo tudi dobra promocija za popularizacijo te športne panoge," je še dejala Andreja Izgoršek, ki je navdih za pripravo tekmovanja v tem okolju dobila po odlični izkušnji v mestnem parku v Bjelovarju, kjer je osvojila prvo mesto na evropskem prvenstvu v disciplini AH 12 + 12.

Zaradi izvedbe lokostrelske tekme bo mestni park ta dan zaprt od 8.30 ure do 14.30 ure, ko se bo tekmovanje predvidoma končalo. Prizorišče tekme bo ograjeno in ustrezno označeno, za varovanje bodo poskrbeli mestni redarji, gasilci in v vlogi rediteljev tudi člani kluba.

Varovalne ograje in trakovi z opozorilnimi oznakami bodo postavljeni na severni strani parka, ob drevoredu, kjer bo na primerni varnostni razdalji ob upoštevanju navodil varovanja predvidoma mogoče spremljati tekmo. Prav tako jo bo mogoče spremljati s splavarske brvi.

Organizatorji gledalce naprošajo, da upoštevajo varnostna obvestila in navodila in se obiskovalcem parka zahvaljujejo za razumevanje in potrpežljivost, ker bodo v času športnega dogodka park in poti v mestni gozd nedostopni.

Za več informacij je medijem na voljo Andreja Izgoršek, predsednica Lokostrelskega kluba Hmeljček iz Griž, 041 970 036.