O-STA

Varnost na prvem mestu

Slika proizvodnega obrata Kyocera na Kitajskem.

Dva proizvodna obrata podjetja Kyocera Document Solutions sta pridobila certifikat s strani Responsible Business Alliance Audita, ki potrjuje predanost podjetja zagotavljanju varnosti na delovnem mestu.

Ljubljana, 24. 10. 2023 - Kyocera Document Solutions Europe, eno vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, s ponosom sporoča, da so njihovi proizvodni obrati v Vietnamu in na Kitajskem dosegli zlati oziroma srebrni status v ugledni reviziji RBA VAP (Responsible Business Alliance Validated Assessment Process), ki jo izvaja organizacija Responsible Business Alliance.

Responsible Business Alliance (RBA) je korporativno združenje, ki si prizadeva za zagotavljanje varnosti na delovnem mestu in zaščito pravic delavcev v dobavni verigi industrije električne in elektronske opreme.

V dobavni verigi elektronske industrije kodeks ravnanja RBA postavlja merila za varstvo človekovih pravic delavcev, ki so neposredno in posredno vpleteni v delovanje te industrije. Poleg tega zagotavlja tudi varnost delovnega okolja ter odgovornost proizvodnega procesa do okolja.

RBA izvaja revizijo Validated Assessment Program (VAP), s katero ocenjuje, ali družbe članice dosledno upoštevajo visoke standarde dela, etike, varovanja okolja, zdravja in varnosti ter ustrezen sistem upravljanja v skladu s kodeksom ravnanja, zakoni in predpisi RBA.

Kyocera se je pridružila organizaciji RBA leta 2021 in od takrat deluje kot aktivna članica. V tem času je RBA prepoznala Kyocerino visoko stopnjo skladnosti s kodeksom ravnanja RBA v zvezi z delom, etiko, okoljem, zdravjem in varnostjo v njihovih obratih v Vietnamu in na Kitajskem, kar je privedlo do pridobitve ustreznega certifikata.

Dosežek navdaja s ponosom tudi evropsko podružnico Kyocera Document Solutions Europe, saj obrati v Vietnamu in na Kitajskem proizvajajo številne izdelke, ki jih tržijo v regiji EMEA.

"Priznanji odražata pomen, ki ga pripisujemo spoštovanju temeljnih pravic naših sodelavcev do varnega in učinkovitega dela, s čimer pomagamo zagotoviti, da lahko proizvajajo izdelke in rešitve najvišje možne kakovosti," je dejal predsednik Kyocera Document Solutions Europe, Takuya Marubayashi.

Kyocera se že od ustanovitve zavzema za fizično in čustveno dobrobit vseh svojih zaposlenih, v skladu s sloganom "Keiten Aijin" ("Spoštovanje okolja, ljubezen do človeštva"). Hkrati Kyocerina filozofija upravljanja spodbuja zaposlene, da prispevajo k napredku in razvoju človeške družbe ter ravnajo v skladu z zakoni in predpisi za varstvo okolja, kot tudi prostovoljnimi standardi, ki presegajo priporočila v družbeno dogovorjenih aktih.

V prihodnje bo Kyocera še naprej uporabljala svoje obsežno tehnološko znanje za reševanje družbenih izzivov. S tem bo vzpostavljala komunikacijo z različnimi deležniki ter spodbujala sodelovanje in podporo pri dejavnostih, ki prispevajo k družbenemu napredku.

#

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe je del skupine podjetij Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega svetovnega ponudnika celovitih dokumentnih rešitev s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj podjetja vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter doseganje večje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo empatičnega partnerstva je cilj podjetja pomagati organizacijam uporabiti znanje za spodbujanje sprememb.

Kyocera Document Solutions Inc. je del skupine podjetij Kyocera Corporation (Kyocera), vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, polprevodniških paketov, elektronskih naprav, pametnih energetskih sistemov, tiskalnikov, kopirnih strojev in mobilnih telefonov. V fiskalnem letu, ki se je končalo 31. marca 2023, so konsolidirani prihodki od prodaje skupine Kyocera znašali 2 bilijona jenov (približno 15,1 milijarde USD). Kyocera je uvrščena na 672. mesto na lestvici revije Forbes za leto 2023 "Global 2000" največjih javnih podjetij na svetu, The Wall Street Journal pa jo je uvrstil med "100 najbolj trajnostno upravljanih podjetij na svetu". Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Tel: (01) 5484 812

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si