O-STA

NEMŠKI FORUM 2023 "Prilagodljivost in strateško načrtovanje v slovenskih podjetjih pa sta ključnega pomena za uspešno krmarjenje med izzivi v času nemške recesije"

Sporočilo za javnost | Ljubljana, 7. november 2023

VABILO MEDIJEM | NEMŠKI FORUM 2023

· torek, 14. november 2023, 8:30 - 14:30

· Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana, Bratislavska cesta 8, 1000 Ljubljana

Po podatkih nemškega Zveznega statističnega urada, je nemški bruto domači proizvod v tretjem četrtletju zabeležil 0,1-odstotni padec v primerjavi s predhodnim četrtletjem. Kot ocenjuje Martin Wansleben, izvršni direktor Združenja nemških gospodarskih zbornic (DIHK) v Berlinu, žal znakov samovzdržnega gospodarskega okrevanja ni na vidiku. Wansleben poudarja, da njegova ocena temelji na rezultatih nedavno objavljene jesenske gospodarske raziskave DIHK, v kateri je sodelovalo 24.000 podjetij in vsa pričakujejo nadaljnje poslabšanje pogojev poslovanja v prihodnjih mesecih.

Dagmar von Bohnstein, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice: "Nemčija je najpomembnejša trgovinska partnerica Slovenije. V primeru recesije v Nemčiji se pogosto zmanjšajo izdatki potrošnikov in podjetij, kar lahko privede do manjšega povpraševanja po slovenskih izdelkih in storitvah na nemškem trgu." A kot obenem izpostavlja von Bohnstein: "S proaktivnim pristopom in trdnimi poslovnimi odnosi z nemškimi partnerji, lahko slovenska podjetja uspešno prebrodijo to gospodarsko neurje in odkrijejo nove poti za širitev svojega poslovanja. Prilagodljivost in strateško načrtovanje v podjetjih pa sta ključnega pomena za uspešno krmarjenje med temi izzivi."

***

• Kako uspešno poslovati na nemškem trgu?

• Kako izkoristiti priložnosti, ki jih ponujajo poslovni sejmi v Nemčiji?

• Kakšne so davčne obveznosti pri poslovanju v Nemčiji?

• Kako se lotiti iskanja poslovnih partnerstev?

• Kakšne so obveznosti podjetij glede licenciranja embalaže?

V okviru osrednje poslovne konference Nemški forum 2023, katero organizira Slovensko-nemška gospodarska zbornica v partnerstvu z javno agencijo SPIRIT Slovenija, bodo na ta in številna druga vprašanja v zvezi z aktualno situacijo in s poslovanjem v Nemčiji, odgovarjali ugledni nemški in slovenski strokovnjaki, med njimi Andreas Luttmann, direktor mednarodne prodaje, Deutsche Messe AG (Nemčija); Eva-Ricarda Willems, namestnica veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Sloveniji; Lydia Albert, davčna svetovalka, WW+KN Consulting Team (Nemčija), Cristian Danza, Der Grüne Punkt - Duales System Deutschland GmbH (Nemčija), Matjaž Rovan, sekretar, Sektor za spodbujanje internacionalizacije, SPIRIT Slovenija in mnogi drugi.

Več informacij in PROGRAM dogodka TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

Za akreditacije, intervjuje, izjave, prijazno prosim za predhodno najavo na:

Tina Drolc

E: tina.drolc@ahkslo.si

M: +386 30 451 888

***

Slovensko-nemška gospodarska zbornica s sedežem v Ljubljani je del globalne mreže bilateralnih nemških gospodarskih zbornic, ki se nahajajo v več kot 90 državah po svetu. S ciljem spodbujanja trgovinskih in poslovnih odnosov med Slovenijo in Nemčijo je zbornica, od svoje ustanovitve leta 2006, prvi naslov za nemška podjetja in združenja glede informacij o slovenskem trgu in prvi naslov za slovenska podjetja ter združenja glede informacij o nemškem trgu.