O-STA

Fundacija Mary Kay Ash℠ praznuje pet let oblikovanja prihodnosti raziskav raka v sodelovanju z UT Southwestern Medical Center

DALLAS-(BUSINESS WIRE)-- Fundacija Mary Kay Ash, ki že desetletja vodi in zagovarja iskanje zdravil za raka, ki prizadene ženske, in UT Southwestern Medical Center v Dallasu v Teksasu, eden najpomembnejših akademskih medicinskih centrov v državi, praznujeta pet let uspešnega sodelovanja pri programu štipendij za mednarodne podoktorske štipendiste na področju raziskav raka. Štipendija je dvoletni podoktorski program, ki ga sponzorira fundacija Mary Kay Ash, gostuje pa v Harold C. Simmons Comprehensive Cancer Center na UT Southwestern Medical Center.

Program, ustanovljen leta 2019, je namenjen zaposlovanju zglednih mednarodnih raziskovalcev na njihovih področjih, jim zagotavlja neprecenljive izkušnje, mentorstvo in štipendijo za vrnitev, da lahko nadaljujejo svoje delo v svoji domovini in tja prinesejo svoje znanje ter pridobljene izkušnje.

Do danes je program uspešno zaposlil 13 visoko usposobljenih podoktorskih raziskovalcev iz Brazilije, Kitajske, Nemčije, Mehike, Singapurja, Španije in Portugalske - od katerih jih je sedem uspešno zaključilo program; šest jih še naprej aktivno izvaja svoje raziskovalne projekte v Dallasu; in vsi so pomembno prispevali k pomembnim raziskovalnim publikacijam.

"Fundacija Mary Kay Ash in UT Southwestern Medical Center že več kot dve desetletji sodelujeta pri nenehni zavezanosti iskanju zdravil za raka, ki prizadenejo ženske," je povedal Michael Lunceford, predsednik upravnega odbora fundacije Mary Kay Ash. "Naše partnerstvo z odpravljanjem ovir in spodbujanjem čezmejne in svetovne izmenjave informacij še naprej prinaša ključne inovacije na področju raziskav raka. Te ugotovitve bodo objavljene na globalni ravni in bodo vplivale na ženske na vseh koncih sveta."

Pod strokovnim vodstvom Dr. Jerry Shay, profesorja celične biologije in uglednega predstojnika za geriatrijo pri The Southland Financial Corporation na UT Southwestern Medical Center, je program dosledno privabljal in zaposloval izjemne kandidate ter zagotavljal sodelovanje visoko usposobljenih posameznikov iz različnih geografskih območij. V zadnjih prizadevanjih za zaposlovanje sta bila v program zaposlena dva izjemna štipendista: Dr. Debora Andrade Silva z Univerze v Sao Paulu v Braziliji in dr. Quan Wang z Univerze Jiao Tong v Šanghaju na Kitajskem.

"Cenimo nadaljnje vlaganje fundacije Mary Kay Ash v UT Southwestern Medical Center in prihodnost raziskav raka. S podporo fundacije lahko pritegnemo najboljše mednarodne kandidate, jih pripeljemo v naše najsodobnejše prostore, kjer bodo delali z izkušenimi mentorji, in naredimo velik napredek na področju raziskav," je dejal dr. Jerry Shay. "Globalna podoktorska štipendija omogoča različnim raziskovalnim talentom na področju raka, da izvajajo najsodobnejše raziskave raka tako v centru za raka UT Southwestern Simmons kot tudi v domači državi."

Fundacija Mary Kay Ash s ponosom nadaljuje svojo dolgo zapuščino ustvarjanja varnejšega in bolj zdravega sveta za ženske in njihove družine.

Kontaktni podatki

Fundacija Mary Kay Ash
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 or media@mkcorp.com


Vir: Fundacija Mary Kay Ash

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53709537/en

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.