O-STA

STA projekti tedna: Zanesljiv partner pri neposrednih spletnih prenosih

Video servis Slovenske tiskovne agencije STAvideo se uveljavlja kot pomembna platforma za distribucijo družbeno pomembnih video vsebin, predvsem pa zajema neposrednih spletnih prenosov različnih dogodkov. V tem tednu smo ponovno sodelovali z Banko Slovenije, Fakulteto za računalništvo in informatiko ter Univerzo v Ljubljani. Za njihove dogodke smo zagotovili neposredne spletne prenose njihovih projektov in jih umestili na kanale STA, ki jih spremlja širok krog javnosti. Več v prispevku.

STAvideo

NEPOSREDNI SPLETNI PRENOS

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Na kanalih STA smo v živo prenašali predstavitev rezultatov projektov Centra za jezikovne vire in tehnologije. Predstavili so novo izdelane ali posodobljene jezikovne vire in orodja, ki so plod dolgoletnih prizadevanj in sodelovanj z različnimi partnerji, med drugim novi verziji slovarja sopomenk in kolokacijskega slovarja.

Če tudi vi pripravljate dogodek, ki bi ga želeli v živo prenašati na spletu, vam pri tem lahko pomaga izkušena ekipa STA, spletni prenos dogodka pa lahko delimo na kanalih STA.


Banka Slovenije

Odločite se lahko tudi za neposredni prenos z režijo in s tem grafično podobo prenosa dvignete na najvišji nivo. Poskrbimo lahko tako za grafične vizualije kot za podnaslovitve, vključitev prezentacij in drugih multimedijskih vsebin ali vklopa govorcev z druge lokacije neposredno v prenos.

Na podoben način smo za naročnika Banko Slovenije zagotovili dvourni neposredni spletni prenos s tremi kamerami in režijo. Na dogodku so udeleženci razpravljali o vprašanjih digitalnega evra, njegovem videzu, prednostih, tveganjih in dilemah, kaj bo z gotovino.


Univerza v Ljubljani

Kot medijski partner smo z neposrednim spletnim prenosom pospremili tudi novinarsko konferenco ob simbolični položitvi temeljnega kamna za novo Veterinarsko fakulteto Univerze v Ljubljani.


Oglasite se nam na marketing@sta.si in bomo skupaj našli najboljšo rešitev za vaš dogodek.

*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

Predzadnji teden prazničnega decembra bo v znamenju znanosti. STA bo prihajajočem tednu v okviru projekta STAznanost pripravila dve okrogli mizi. V četrtek, 20. decembra, se bomo pogovarjali o umetni inteligenci - kaj obstaja onkraj Chat GPT, ali je umetna inteligenca orodje ali tudi avtor, kakšen je njen vpliv na polje umetniške in kulturne produkcije, kakšni so trendi na področju velikih jezikovnih modelov in računalniškega vida ter nenazadnje regulaciji področja.

Dan kasneje pa se bomo na okrogli mizi z naslovom Znanost v 2023: Premiki, izzivi in priložnosti pogovarjali o izstopajočih dosežkih slovenske znanosti v iztekajočem se letu, izzivih, s katerimi se raziskovalci srečujejo pri svojem delu, pa tudi perspektivah za prihodnost. Obe okrogli mizi bomo neposredno prenašali in bosta na voljo na ogled na spletni strani video.sta.si.


Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na Linkedinu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.