O-STA

Tehnični direktor Hillstone Networks Tim Liu deli letne trende kibernetske varnosti za leto 2024

Kotiček glavnega tehnološkega direktorja: Navigacija v spreminjajočem se okolju kibernetske varnosti s Timom Liu

SANTA CLARA, Kalifornija--(BUSINESS WIRE)-- Hillstone Networks, vodilni ponudnik rešitev za kibernetsko varnost, je objavil letni pregled iz kotička glavnega tehnološkega direktorja. Področje kibernetske varnosti se bo leta 2024 močno spremenilo, kar bo predstavljalo tako izzive kot priložnosti. Strokovnjaki iz panoge pozorno spremljajo več ključnih trendov, ki odpirajo vrata potencialnim grožnjam, kot tudi inovativne strategije IT za boj proti njim. Glavni tehnološki direktor Tim Liu deli svoje glavne trende za leto 2024:

Vpliv umetne inteligence na kibernetsko varnost

Zaradi hitrega uvajanja umetne inteligence, ki ga bo leta 2023 pospešila uvedba ChatGPT in drugih tehnologij umetne inteligence, se bo kibernetska varnost še naprej spreminjala. Umetna inteligenca obljublja večjo ustvarjalnost, produktivnost in splošne izboljšave delovnega procesa, hkrati pa prinaša tudi nove vektorje groženj. Narava "divjega zahoda" na področju umetne inteligence skupaj z razvijajočimi se predpisi vzbuja skrb glede varnosti podatkov. Dovzetnost umetne inteligence za ribarjenje (phishing) in izkoriščanje socialnega inženiringa s pomočjo bolj izpopolnjenih taktik še dodatno zaplete področje kibernetske varnosti. Ker umetna inteligenca postaja vse bolj dostopna, se porajajo vprašanja o njenem potencialu za dobre in zlonamerne namene, zato moramo ostati pozorni na posledice.

Varnostni izzivi v oblaku

Sprejemanje storitev v oblaku se nadaljuje vztrajno, deloma tudi zaradi zahtev pobud za umetno inteligenco v podjetjih Vendar pa model deljene odgovornosti za varnost in skladnost v oblaku ni splošno razumljen, zlasti na ravni direktorjev in upravnih odborov. Vprašanja, kot so varnostni pomisleki v primerih oblaka, ki jih upravlja IT v senci, in pomanjkanje nadzora s strani izkušenih ekip IT, prispevajo k dolgotrajnim varnostnim izzivom v oblaku.

Širjenje napadalnih površin

Širjenje robnih naprav, vključno z napravami interneta stvari, napravami, povezanimi s 5G, in električnimi vozili, povezanimi z omrežjem, hitro povečuje število groženj kibernetski varnosti. Tradicionalna omrežna zaščita se mora razvijati, da bi pokrila te nove napadalne površine in vstopne točke, kar zahteva celovit pristop h kibernetski varnosti.

Človeški dejavnik v kibernetski varnosti

Med osredotočanjem na umetno inteligenco, oblak in končne točke je človeški dejavnik še vedno prevladujoč vektor napada. Incidenti kibernetske varnosti so pogosto posledica človeških dejanj, kar poudarja pomen temeljnih varnostnih praks. Pri preprečevanju kibernetskih groženj so najpomembnejši redne posodobitve, usposabljanje osebja in pozorno upravljanje, zato je jasno, da je kibernetska varnost v enaki meri problem ljudi kot tehnologije.

Transformacija digitalnega zaupanja in varnosti

Ker se podjetja vse bolj zanašajo na digitalne transakcije, sta vzpostavitev in ohranjanje digitalnega zaupanja postala nujna. Strategije kibernetske varnosti prispevajo k digitalnemu zaupanju, pri čemer je poudarek na celostnih varnostnih postopkih in razvijajočih se praksah, kot je varnostno delovanje (SecOps). Orodja, kot sta SIEM in XDR, imajo ključno vlogo pri prehodu od položaja pred vdorom do položaja po vdoru, pri čemer se osredotočajo na odkrivanje, odzivanje in ublažitev. Nastajajoči trendi, kot sta SASE in SSE, dodatno poudarjajo potrebo po enotnem in integriranem varnostnem pristopu.

Pokrajina kibernetske varnosti leta 2024 zahteva stalno prilagajanje in inovacije. Ker se tehnologija razvija z izjemno hitrostjo, morajo organizacije ostati pazljive, dati prednost varnostnim ukrepom, osredotočenim na ljudi, in sprejeti celostne varnostne strategije za učinkovito krmarjenje v razvijajočem se okolju groženj.

Vesele praznike vam želi Hillstone Networks.

O Hillstone Networks

Hillstone Networks je vodilno podjetje na področju kibernetske varnosti, ki zagotavlja tako globino kot širino zaščite podjetjem vseh velikosti, od roba do oblaka in pri vseh delovnih obremenitvah. Integrativni pristop kibernetske varnosti Hillstone Networks prinaša pokritost, nadzor in konsolidacijo v več kot 26.000 podjetij po vsem svetu. www.hillstonenet.com.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Kontakt za medije
Zeyao Hu

+1 4085086750
inquiry@hillstonenet.com

Vir: Hillstone Networks