O-STA

Telekomu Slovenije tretje leto zapored prestižni mednarodni certifikat Top Employer

Boštjan Košak, predsednik uprave Telekoma Slovenije in Helena Lokar, direktorica Upravljanja s kadri in splošnih zadev v Telekomu Slovenije

Ljubljana, 18. januarja - Predstavniki organizacije Top Employers Institute, ki predstavlja mednarodni strokovni standard na področju trajnostnih in kadrovskih praks, ki jih podjetja izvajajo za svoje zaposlene, so danes Telekomu Slovenije že tretje leto zapored podelili prestižni certifikat Top Employer. Telekom Slovenije je certifikat prejel po opravljeni poglobljeni presoji, za podjetja, ki ga prejmejo, pa certifikat predstavlja izjemno priznanje poslovne odličnosti na področju razvoja in skrbi za zaposlene ter kadrovske politike. Prejem certifikata dokazuje, da podjetje s svojimi kadrovskimi praksami pozitivno izstopa in se zato uvršča med najbolj zaželene delodajalce.

"Prizadevamo si ustvarjati spodbudno delovno okolje in ga neprenehoma izboljševati. Zelo nas veseli, kadar uspešnost naših prizadevanj potrdijo tudi referenčne mednarodne organizacije. Nagrada Top Employer je za nas dodatna spodbuda za nadaljevanje naših aktivnosti skladno z vodiloma #vedno na boljše in #povezani," je ob prejemu priznanja dejal predsednik uprave Telekoma Slovenije Boštjan Košak.

Certifikat Top Employer prejmejo tista podjetja, ki izstopajo po svojih inovativnih kadrovskih praksah. To so podjetja, ki ustvarjajo pozitivno delovno okolje in ki zaposlenim omogočajo, da uresničijo svoje potenciale, kar so ocenjevalci tekom certifikacije pri Telekomu Slovenije še posebej izpostavili. V okviru letošnje presoje smo v primerjavi z zadnjima dvema letoma svoj dosežek še nadgradili in izboljšali.

"Certifikat Top Employer potrjuje odličnost naših kadrovskih praks na mednarodnem nivoju, na kar smo izjemno ponosni, ter je rezultat predanosti, zavzetosti in povezanosti zaposlenih. Izjemno pomembno nam je, da s skrbno izbranimi aktivnostmi ustvarjamo spodbudno in pozitivno delovno okolje, v katerem se dobro počutimo, pri tem pa veliko pozornosti namenjamo kontinuiranemu izobraževanju, razvoju potencialov in kompetenc, pa tudi motiviranju, nagrajevanju in zadržanju zaposlenih ter privabljanju sodelavk in sodelavcev z novimi znanji. Prejeti certifikat nam daje dodaten zagon za nadaljnje uvajanje izboljšav in razvoj kadrovskih praks, v katere aktivno vključujemo zaposlene," poudarja Helena Lokar, direktorica Upravljanja s kadri in splošnih zadev v Telekomu Slovenije.

"Izjemni časi iz ljudi in organizacij izvabijo najboljše. In temu smo bili priča v našem letošnjem procesu certificiranja najboljših delodajalcev. Podjetja in organizacije, ki so prejela certifikat, so dokazala, da skrbijo za razvoj in dobro počutje svojih zaposlenih. S tem kolektivno bogatijo svet dela", pa je ob razglasitvi zmagovalcev izpostavil David Plink, izvršni direktor Top Employers Instituta, ki je v več kot 30 letih delovanja certificiral prek 2200 organizacij v 122 državah.

Telekom Slovenije je sicer imetnik polnega certifikata Družini prijazno podjetje, certifikata Družbeno odgovoren delodajalec in zlatega certifikata TOP investitor v izobraževanje. Je najbolj zaželen delodajalec v panogi telekomunikacij in se uvršča med najbolj zaželene delodajalce v Sloveniji. Zaposlenim omogoča številne možnosti osebnega in kariernega razvoja, ob tem pa v dinamični panogi skrbi za stalno nadgrajevanje kompetenc in pridobivanje novih znanj zaposlenih, kar dosega tudi s pomočjo prenosa znanj, mentorstev in coachinga. Ob tem omogoča fleksibilne oblike dela ter izvaja različne aktivnosti in preventivne programe v skrbi za zdravje in dobro počutje zaposlenih.