O-STA

KONVENCIJA ŽUPANSKIH KANDIDATOV IN KANDIDATKE

Domžale - V torek, 17. oktobra, je v Domžalah potekala konvencija županskih kandidatov in kandidatke Severno osrednjega pokrajinskega odbora LDS. Udeležila sta se jo Alenka Žavbi Kunaver, kandidatka za županjo v občini Medvode in Toni Dragar, kandidat za župana občine Domžale, ki sta predstavila svoje poglede na volilno kampanjo in svoja programa. Kot slavnostni govornici sta se konvencije udeležili tudi Cveta Zalokar Oražem, županja gostujoče občine in Zdenka Cerar, podpredsednica LDS.

Kot prva slavnostna govornica je oba kandidata za župana predstavila Cveta Zalokar Oražem, županja gostujoče občine in ju pohvalil za pogum. Tako za pogum, da sta se spustila v volilno kampanjo, kot da bosta prevzela tako odgovorno mesto kot je mesto župana oziroma županje: "Biti dober župan ni enostavno, zahteva veliko odrekanja in prav zato vsakega, ki se odloči občudujem in seveda podpiram." Pozdravila je tudi povezovanje občinskih odborov v pokrajine in pokrajinskemu odboru ter predsedniku zaželela kvalitetno delo in sodelovanje.

Zdenka Cerar, podpredsednica LDS, je za odločitev, da bo kandidirala, najprej čestitala Alenki Žavbi Kunaver: "Vesela sem, ko se ženske odločijo za aktiven vstop v politiko. Za vsako, posebej še za slovensko žensko, je to zelo težka odločitev, saj smo rade dobre mame, dobre gospodinje in tudi v službi rade dobro delamo." Toniju Dragarju, kandidatu za župana v občini Domžale, pa je zaželela, da bi bil prav tako uspešen kot njena kolegica Cveta. Poudarila je tusi, da Liberalna demorkacija Slovenije na letošnjih lokalnih volitvah nastopa s sloganom Podpiramo sposobne in da so kandidati zelo dobri, sposobni in pripravljeni, da prevzamejo odgovornost za občine v katerih kandidirajo.

Nato se najprej predstavila Alenka Žavbi Kunaver, kandidatka za županjo v občini Medvode: "Za aktivno vlogo v politiki sem se odločila, ker želim v občini Medvode oblikovati širši družbeni konsenz za določitev razvojnih prioritet. Prav tako je potrebno spodbuditi družbeno in društveno življenje in tako spodbuditi občane in občanke, da bodo sooblikovali dušo občine." Na kratko je predstavila še svoj program, ki bo vsem občankam in občanom občine Medvode omogočil boljše bivanje in življenje.

Na koncu se svoj pogled na lokalne volitve in svoj program predstavil še Toni Dragar, kandidat za župana v občini Domžale: " Letošnje lokalne volitve so še posebej zanimive, saj poplava neodvisnih županskih kandidatov tudi od nas zahteva posebno prilaganje. Tako imenovani neodvisni kandidati imajo dva meseca časa za promocijo, saj prvi mesec nabirajo podpise podpore, drugi mesec pa poteka tudi za njih uradna predvolilna kampanja." Predstavil je tudi svoj program, ki ga je naslovil Občina Domžale - za vse generacije in poudaril, da vsak župan potrebuje za uspešno delovanje podporo občinskega sveta. Pohvalil je listo Domžalskih liberalnih demokratov, ki nastopa s sloganom z znanjem in izkušnjami za vse generacije in vse kraje.

Po konvenciji je sledila kratka pogostitev, kjer so si županja in kandidata izmenjali izkušnje. Delegati pa so pohvalili nastop obeh in jima zaželeli, da zmagata.

SO-PO LDS

Domžale, 18. oktober 2006