O-STA

Šolski center Velenje osvojil mednarodni festival Več znanja za več turizma

6. februar 2024

Ekipa dijakov Šole za storitvene dejavnosti in študentov Višje strokovne šole Šolskega centra Velenje je na 21. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma s turističnim produktom Šaleške sladke zgodbe osvojila 1. mesto in posebni zlati priznanji za najboljšo predstavitev na tržnici in promocijski spot. Strokovno komisijo so navdušili zlasti z izčrpno predstavitvijo tematskih slaščic in izvirnih postopkov njihove izdelave.

Na 21. festivalu Več znanja za več turizma, ki ga je organizirala Turistična zveza Slovenije, se je s predlogi lokalnih kulinaričnih spominkov s trajnostnim pridihom predstavilo 28 srednješolskih in višješolskih ekip iz Slovenije in tujine. Ekipa dijakov Šole za storitvene dejavnosti in študentov Višje strokovne šole Šolskega centra Velenje je predstavila predlog kulinaričnih spominkov, ki odražajo prepoznavne podobe in bogato industrijsko dediščino Šaleške doline.

Poleg zlatega priznanja za doseženo 1. mesto je zelo motivirana ekipa mladih kulinaričnih mojstrov prejela tudi posebni zlati priznanji za najboljšo predstavitev na tržnici in promocijski spot. Zlato ekipo so sestavljali dijaki Sara Germ, Ella Lesjak, Kaja Pečnik, Benjamin Merzdovnik ter študentje Martina Pušnik, Rok Biškop, Daniel Panić in Ian Žvipelj. Njihovo pripravo in delo so spremljali mentorji Antonija Jakop, Anita Rudolf Pečnik in Marko Gams.

K izjemnemu uspehu so prispevale organizacije in posamezniki (Muzej premogovništva Slovenije, Muzej Velenje - Muzej usnjarstva na Slovenskem, Turistična zveza Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline ter arhitektka in lokalna vodnica Mateja Kumer), s katerimi ekipa ŠCV načrtuje sodelovanje pri promociji in trženju spominkov, ki bodo dodali sladek pečat turističnim zgodbam Šaleške doline.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje