O-STA

Prihaja valentinovo: 5 idej za romantično razvajanje v dvoje

Zdravilna termomineralna voda bo odpravila napetosti in poskrbela za dobro počutje. (foto_Terme Sveti Martin)
Razvajajta brbončice s kulinaričnimi mojstrovinami (foto_Terme Sveti Martin)
Bolšo polovico povabite na razvajanje v wellness resort. (foto_Terme Sveti Martin)
Ljubezen gre skozi želodec (foto_Terme Sveti Martin)

Bliža se praznik zaljubljencev, ki ga obeležujemo na dan Svetega Valentina 14. februarja. Ta dan so z romantično ljubeznijo začeli povezovati v srednjem veku z razmahom trubadurske lirike in povzdigovanja dvorske ljubezni. V poeziji se je v tistem času uveljavil izraz valentinza označevanje ljubljene osebe. Skozi stoletja je valentinovo postalo simbol ljubezni in romantike, kot ga poznamo danes. Tradicije, kot so pisma z voščili, darila in romantične geste, so sčasoma postale ključni del praznika.

Da bi svoji boljši polovici pripravili lepo presenečene za valentinovo, smo pripravili pet idej za razvajanje, ki bodo zagotovo poskrbele za prijetno vzdušje in občutek povezanosti.

#1 Privoščita si razvajanje v wellness resortu

Razmislita o romantičnem pobegu v wellness resort, kjer bosta sprostila telo v zdravilnih termomineralnih vrelcih. Plavanje je obenem odlična aktivnost za nabiranje kondicije, še posebej ker gibanje v vodi preprečuje nastanek poškodb. Za dobro počutje dan zaključita z obiskom savne in počitkom ter vajami za čuječnost.

#2 Povabilo na masažo za dva

Privoščita si masažo za dva, poskrbita za svoje telo in nežno razvozlala napete mišice ter se prepustila popolnemu umirjanju. Z osredotočanjem na dotik se bo okrepila vajina povezanost, medtem pa bosta pozabila na vsakodnevne skrbi. Izbirata lahko med klasično švedsko masažo ali bolj eksotičnimi tehnikami, kot je tajska masaža.

#3 Razvajajta brbončice s kulinaričnimi mojstrovinami

Ljubezen gre skozi želodec, zato svojo ljubljeno osebo presenetite z romantično večerjo iz okusnih in zdravih sestavin. Zakaj si ne bi vsaj enkrat na leto privoščila okušanja prefinjenih jedi izpod rok vrhunskih kulinaričnih mojstrov v prijetnem vzdušju restavracije? Skupaj lahko preizkusita nove okuse ali pa se izzoveta v okušanju in prepoznavanju hrane z zavezanimi očmi. Za piko na i si naročita kozarec izvrstnega vina in nazdravita na vajin odnos.

#4 Preizkusita družabno igro za pare

Sta že kdaj preizkusila družabno igro, namenjeno parom? Igre za pare so odličen način za krepitev komunikacije, razumevanja in intimnosti. Običajno jih sestavljajo kartice z vprašanji in nalogami, ki spodbujajo iskren pogovor ter vodijo do globljega spoznavanja. Ne glede na to, ali ste že dolgo skupaj ali svojo zgodbo šele začenjata, bo igranje družabne igre odprlo varen prostor, da izrazita svoje misli in čustva ter okrepita odnos.

#5 Podajta se na enodnevni izlet

Če obožujete aktivna doživetja v naravi, je enodnevni izlet odlična izbira za darilo. Svojo boljšo polovico odpeljite na raziskovanje nove destinacije, ki je še ne poznata. Vnaprej lahko pripravite zabavne aktivnosti, zanimiva dejstva o pokrajini in njeni zgodovini ter načrtujete postanke za ogled znamenitosti.

Vse zgoraj navedene aktivnosti ponuja tudi Healthess resort Terme Sveti Martin, ki se nahaja nedaleč stran od slovenske meje, v idilični pokrajini Medžimurje. Za valentinovo so pripravili posebne pakete za pare, ki vključujejo bivanje v hotelu, vstop v bazenski kompleks Temple of Life, uporabo wellness centra in romantično večerjo s svečami in steklenico medžimurskega vina. Za praznik zaljubljencev so v restavraciji Le Batat pripravili tudi poseben valentinov meni.

Pričarajte si čarobno valentinovo polno ljubezni, romantike in lepih doživetij v dvoje.