O-STA

Nomura bo od Silver Lake Partners prevzela Instinet

NEW YORK, ZDA & TOKIO, Japonska - (BUSINESS WIRE) - 2. november 2006 - Instinet Inc, globalni agencijski posrednik, je danes sporočil, da je sklenil dokončni dogovor o nakupu s strani podjetja Nomura Holding Inc. Nakup bo eno od vodilnih japonskih globalnih podjetij za finančne storitve opravilo izključno z denarjem. Instinet je v večinski lasti Silver Lake Partners, vodilnega podjetja za private equity naložbe, ki se ukvarja izključno z obsežnimi investicijami v tehnologijo in sorodne panoge. Nakupna cena ni bila razkrita.

Preden bo transakcija dokončno izpeljana, predvidoma v prvem četrtletju 2007, jo morajo odobriti še regulatorji trga. Do takrat bo Instinet deloval kot podružnica v popolni lasti in kot blagovna znamka Nomure ter bo svoje posredniške izvršilne storitve ponujal podjetjem po vsem svetu. Vodilni delavci Instineta, vključno z generalnim direktorjem Edwardom J. Nicollom, bodo ostali na svojih položajih.

"Nomura je eno od najboljših globalnih finančnih podjetij in presrečni smo, da se lahko pridružimo njeni družini," je dejal Nicoll. "Prevzem nam bo omogočil, da našim strankam po vsem svetu še nadalje ponujamo kakovostne izvršilne storitve, ki jih od Instineta pričakujejo, ter obenem pridobimo dostop do različnih investicijskih izdelkov podjetja Nomura in njenih globalnih likvidnostnih rezerv."

"Instinet je postala ena od največjih svetovnih posredniških agencij zaradi odličnosti svojih zaposlenih ter tehnološkega in poslovnega modela. Bilo nam je v čast, da smo sodelovali z njimi," je dejal Mike Bingle, upravni direktor pri Silver Lake Partners. "Nomura je idealen partner za Instinetov korak naprej in prepričani smo, da bodo uspešni tudi v prihodnosti".

"Instinet, ki je pionir na področju elektronskega trgovanja, ponuja svetovne končne trgovalne izdelke, trgovanje preko mrež in algoritme," je dejal Hiromasa Jamazaki, višji upravni direktor Nomura Securities. "Podjetji se medsebojno odlično dopolnjujeta in pričakujemo, da bodo naše stranke od prevzema imele izjemno korist. Vsi oddelki Nomure Instinetu izrekajo toplo dobrodošlico".

O podjetju Instinet

Instinet Inc. preko svojih podružnic deluje kot svetovni agencijski posrednik in svoja znanja o trgovanju ter naprednih tehnologijah uporablja za uspešno sodelovanje s preko 50 borznimi trgi po celotnem svetu. Kot posrednik za svoje stranke, ki vključujejo mednarodne vzajemne sklade, zavarovalnice, pokojninske sklade in sklade tveganega kapitala, želi Instinet izboljšati investicijsko uspešnost in znižati stroške trgovanja preko svojih številnih trgovalnih sistemov za končne uporabnike, trgovanja z vrednostnimi papirji preko mrež, algoritmov in investicijskih raziskav. Podjetje, ki ima sedež v New Yorku, ima podružnice v Severni Ameriki, Evropi in v azijsko-pacifiški regiji. Za več informacij obiščite www.instinet.com. Instinet svoje posredniške posle v ZDA prvenstveno izvaja preko Instinet, LLC, člana NASD/SIPC.

O podjetju Silver Lake Partners

Silver Lake Partners je vodilno podjetje za private equity naložbe, ki se ukvarja izključno z obsežnimi investicijami v tehnologijo in sorodne panoge. Silver Lake visoke dobičke zagotavlja s pomočjo strateškega vpogleda izkušenega udeleženca v industriji, poslovnega znanja poslovodje svetovnega merila, in finančnega znanja discipliniranega private equity investitorja. Cilj podjetja Silver Lake je delovati kot partner svetovnih vodilnih podjetij za tehnologijo. Njegov portfelj vključuje vodilna podjetja v tehnološkem sektorju, kot so Avago, Flextronics, Gartner, IPC Systems, Nasdaq, Network General, NXP (prej polprevodniško podjetje Royal Philips Electronics), Seagate Technology, Serena Software, SunGard Data Systems, Thomson in UGS. Za več informacij obiščite spletno stran www.silverlake.com.

O podjetju Nomura Group

Nomura je ena izmed vodilnih svetovnih finančnih skupin in ponuja širok razpon finančnih storitev posameznikom, institucijam, podjetjem in vladam. Skupina Nomura, s sedežem v Tokiu, svoj raznolik razpon konkurenčnih izdelkov in svetovalnih storitev z dodano vrednostjo ponuja preko 139 podružnic na Japonskem, in svoje mednarodne mreže v 29 državah. Regionalni sedeži podjetja se nahajajo v Hongkongu, Londonu in New Yorku. Skupina Nomura deluje na področjih investicijskega svetovanja in posredniških storitev za investitorje na Japonskem ter globalno ponuja posredniške storitve, jamstva za vrednostne papirje, svetovalne storitve investicijskega bančništva, trgovsko bančništvo in upravljanje z nepremičninami.

Za dodatne informacije o skupini obiščite www.nomura.com.

(C)2006 Instinet Inc. Vse pravice pridržane. INSTINET je registrirana blagovna znamka v ZDA in ostalih državah po celotnem svetu.

KONTAKT:

Instinet, Inc.

Stiki z javnostmi:

Mark Dowd, 212-310-5331

mark.dowd@instinet.com