O-STA

Chi-X širi tržne storitve na indeks FTSE 100

LONDON�-(poslovno sporočilo)-- 6. avgust 2007�-

Chi-X(R) Europe Limited, alternativni panevropski tržni sistem z lastniškim kapitalom (ATS), je danes objavil, da uspešno trži, obračunava in poravnava vse kosovne delnice indeksa FTSE 100. Chi-X je do sedaj ponujal trgovanje za kosovne delnice nizozemskega AEX 25 in nemškega DAX 30 in bo uvedel trgovanje za druga večja evropska tržišča še preden bo 1. novembra 2007 v veljavo stopila direktiva MiFID.

Chi-X-jevo ponudbo trgovanja dopolnjujejo storitve centralnega obračunavanja in poravnave preko entitete EMFC (Fortis European Multilateral Clearing Facility). Britanske delnice bodo poravnane na delniškem trgu CREST, stranke pa jih bodo lahko v celoti zamenjale, ne glede na to, ali so bile tržene na Chi-X-u ali na primarnem tržišču.

"Po uspešni uvedbi elementov indeksov AEX 25 in DAX 30 na začetku tega leta z zadovoljstvom širimo kritje na te britanske delnice. Prvi rezultati kažejo na obetaven začetek kar zadeva pridobivanje, vzdrževanje in ohranjanje pomembnih novih virov evropske likvidnosti," je komentiral direktor sistema Chi-X Europe Limited Peter Randal."

Statistika trgovanja s sistemom Chi-X - Julij 2007

Predstavitev
Število trgovanj241,048
Obseg delnic104,516,930
PrometEUR 4,510,768,566
Podatki o tržnem deležu
DelnicaDatumOdstotek obsega primarne menjave
Royal Dutch Shell A ORD11/7/200711.90%
Royal Dutch Shell A ORD10/7/200710.52%
Munich Re N ORD13/07/20079.75%
Bayer ORD23/07/20079.64%
Siemens N ORD24/07/20078.64%
Izboljšanje cene
MesecOdstotek trgovanj izvedenih znotraj razširjenega primarnega trgaPovprečno izboljšanje cene (odstotne točke)
Julij 200757%2.17
Junij 200769%2.67
Maj 200754%1.5

O sistemu Chi-X(R)

Chi-X Europe Limited, posredna podružnica Instinet Incorporated, je družba, ki posluje z vrednostnimi papirji in ki jo pooblašča FSA. Deluje kot alternativni tržni sistem (ATS) in z nastopom direktive MIFID tudi kot multilateralno tržno sredstvo (MTF) za trgovanje s širšim obsegom evropskega lastniškega kapitala.

Nizko cenovni in posodobljeni model Chi-X investitorjem za institucijski kapital omogoča, da dosegajo izredno nizke stroške izvedbe, obračunavanja in poravnav. Tako notranji kot zunanji testi za norme so pokazali, da je poslovni model Chi-X do 10 krat hitrejši * in občutno manj drag kot evropske tradicionalne menjave na trgu vrednostnih papirjev. Chi-X podatke o tržišču posreduje strankam ali direktno ali brezplačno preko prodajalcev podatkov o tržišču, poročilo o trgovanju pa je na razpolago za nizko mesečno naročnino. Za več informacij prosimo, da obiščete spletno stran www.chi-x.com.

* Temelji na Instinetovi statistiki meritev učinkovitosti povezav med izmenjavo za povprečno izmenjavo sporočil DMA v juniju 2007. Te Instinetove notranje številke so namenjene potrditvi latentnega sporočila, ki temelji na pošiljanju povprečnega števila sporočil v sistem za izmenjavo in pridobivanju odgovora nazaj v Instinetov sistem v času enega dneva trgovanja. Predstavljene so le kot ilustracija in ne predstavljajo samostojnega merjenja latentnosti, saj lahko nestanovitnost tržišča in obsega vplivata na dejansko učinkovitost.

O Instinetu

Instinet je globalni borzni posrednik za agencije, ki deluje preko svojih podružnic in zagotavlja strokovno znanje o trženju in napredno tehnologijo, ki sta potrebni za uspešno interakcijo z več kot 50 trgi za vrednostne papirje po celem svetu.Instinet deluje izključno kot agent za svoje stranke in si prizadeva, da bi izboljšal investicijsko učinkovitost institucij in znižal skupne stroške trgovanj s pomočjo različnih trgovalnih sistemov, nevronskih mrež za vrednostne papirje, tehnologijo selektivnega usmerjanja, algoritmov, programov za upravljanje s provizijami in izdelkov iz raziskav investiranja.Instinet prav tako upravlja široko paleto platform ATS po celem svetu, vključno z CBX(SM) v Združenih državah, Chi-X(R) v Evropi, JapanCrossing(SM) v Aziji.Podjetje je podružnica, ki je v celoti v lasti Nomura Holdings, Inc. in ima pisarne v Severni Ameriki, Evropi in azijsko-pacifiški regiji. Za več informacij prosimo, da obiščete spletno stran www.instinet.com.

(C)2007 Instinet, LLC. Vse pravice pridržane. INSTINET in CHI-X sta registrirani kot blagovni znamki za storitve v Združenih državah in drugih državah po celem svetu. Distribucijo za Evropo je odobril Chi-x Europe Limited, ki ga pooblašča in nadzoruje finančni organ Financial Services Authorities. Instinet, LLC, član NASD/SIPC.

Kontakt:

Instinet

Mark Dowd, 212-310-5331

Direktor za korporacijske komunikacije

mark.dowd@instinet.com

ali

Gordian Enterprises for Chi-X Europe Limited

Julia Streets, + 44 7976 205552

jbt.streets@gordian-enterprises.com