O-STA

Pri Chi-X so za direktorja za razvoj tehnologije imenovali Michaela Bundyja

LONDON--(BUSINESS WIRE) - 14. marca 2007 - Pri Instinet Chi-X(R) Limited, vseevropskemu alternativnemu trgovinskemu sistemu (ATS), so danes za direktorja za razvoj tehnologije imenovali Michaela Bundyja. G. Bundy je v podjetje Chi-X prišel iz nomurskega hčerinskega podjetja Instinet, ki ima Chi-X v lasti, kjer ga bo nasledil Christopher Rogers (glej ločeno obvestilo).

G. Bundy, ki se bo zaradi tega nanovo ustvarjenega položaja preselil v London, je bil direktor razvoja tehnologije pri Instinetu od julija 2005, kjer je bil odgovoren za ves razvoj tehnologije podjetja na globalni ravni. Med njegove omembe vredne dosežke se uvršča nadzor nad popolno prenovo Instineta CBX(SM), sistema usklajevanja ali "temnega bazena", katerega tehnologija predstavlja temelj vseh Instinetovih orodij usklajevanja po svetu, vključno s Chi-X-om.

"Ker Chi-X še naprej raste, se nam je zdelo pomembno vzpostaviti prvovrstno tehnološko ekipo. Michael ima veliko izkušenj s področja gradnje in vodenja enega najhitrejših, najzanesljivejših sistemov v ZDA, poleg tega pa tudi izkušnje, ki jih je pridobil pri nadzoru nad razvojem tehnologije za Instinet v Evropi in Aziji," je povedal Tony Mackay, izvršni direktor Instinet Chi-X Limiteda. "Ne bi mogli biti bolj navdušeni nad tem, da bo delal z ekipo Chi-X-a in gradil na vodstvenem položaju, ki smo ga ustvarili."

"Danes se mi zdi Chi-X v podobnem položaju kot Island v ZDA v poznih 90-ih, saj so Chi-X in njemu podobni sistemi na robu popolnega revolucioniranja evropskih kapitalskih trgov s pomočjo izjemno hitre tehnologije, ki se naglo razvija, in cenovnega pristopa, kakršnega Evropa še ni videla," je dejal Michael Bundy. "V mnogih pogledih je zame delovno mesto direktorja za razvoj tehnologije pri Chi-X-u najbolj vznemirljiv tehnološki položaj na svetu."

Preden se je pridružil Instinetu, je g. Bundy delal za E*Trade Financial, kjer je kot višji menedžer nadziral razvoj in vzdrževanje trgovinskih sistemov, kakršne so uporabljali pri E*Trade Securities, E*Trade Capital Markets in E*Trade Canada. Pred tem je g. Bundy delal na različnih tehnoloških položajih na Kolidžu za medicino Baylor, pri AT&T Bell Laboratories in pri NeoSoft Inc.

O Chi-X(R)

Instinet Chi-X Limited, neodvisno hčerinsko podjetje Instinet Europe Limiteda, je podjetje s pooblastilom FSA, ki posluje z vrednostnimi papirji in deluje kot alternativni trgovinski sistem (ATS) in MTF (večstranska trgovinska ustanova pod MIFID), za trgovanje s širokim izborom evropskih vrednostnih papirjev. Instinet Chi-X je trenutno na voljo v live beta produkciji.

Preko Chi-X-ovega nizko cenovnega, usmerjenega modela lahko institucionalni investitorji trgujejo z evropskimi vrednostnimi papirji in dosegajo izjemno nizke stroške izvedbe, kliringa in poravnave. Tako notranji kot zunanji referenčni testi so pokazali, da je operacijski model Chi-X-a več kot desetkrat hitrejši in znatno cenejši od tradicionalnih evropskih poti menjav vrednostnih papirjev*. Chi-X podatke o trgu med stranke brezplačno širi neposredno in prek tretjih strank, ki se ukvarjajo s prodajo podatkov o trgu, poročila o trgovanju pa so na voljo za mesečno članarino, ki znaša 210 GBP na koledarski mesec. Za več informacij prosimo, da obiščete www.chi-x.co.uk.

* Volatilnost trga in pretok lahko vplivata na dejanski učinek.

O Instinetu

Instinet prek svojih hčerinskih podjetij deluje kot globalni borzni posrednik, ki nudi strokovno znanje in izkušnje s področja trgovanja ter napredno tehnologijo, potrebno za uspešno interakcijo z več kot 50 trgi za vrednostne papirje po vsem svetu. V vlogi agenta svojih strank skuša Instinet prek svojih raznolikih trgovinskih sistemov, križnih omrežij za vrednostne papirje, algoritmov, programov za upravljanje naročil in proizvodov za proučevanje investicij izboljšati učinkovitost institucionalnih investicij in znižati stroške trgovanja. Podjetje, ki je neodvisno hčerinsko podjetje družbe Nomura Holdings, Inc., ima sedež v New Yorku in pisarne v Severni Ameriki, Evropi in v azijsko- pacifiški regiji. Za več informacij prosimo, da obiščete www.instinet.com. Instinet svoje institucionalne posle v ZDA izvaja v prvi vrsti prek Instinet, LLC, člana NASD/SIPC.

(C)2007 Instinet, LLC. Vse pravice pridržane. INSTINET je registrirana storitvena znamka v Združenih državah in drugih državah po vsem svetu. Prodaja V Evropi je dovoljena na podlagi Instinet Chi-x Limiteda, pooblaščenega in reguliranega s strani Oblasti za finančne storitve. Instinet, LLC, član NASD/SIPC. Instinet Europe Limited je hčerinsko podjetje družbe Instinet Incorporated.

KONTAKT:

Instinet

Odnosi z mediji

Mark Dowd,

212-310-5331

mark.dowd@instinet.com