O-STA

Prihajajoči vikend v znamenju športa in mladih

V petek, 24. maja, od 9. ure dalje bodo učenke in učenci velenjskih osnovnih šol na mestnem stadionu in drugih lokacijah po mestu z različnimi športnimi aktivnostmi obeležili nekdanji dan mladosti. Popoldan ob 18. uri pa načrtujemo tudi uradno odprtje urbanega parka, ki ga bosta slavnostno predala namenu župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

V soboto, 25. maja, bomo v Urbanem parku Velenje gostili tekmovanje Best Foot Forward Europe Tour, v nedeljo pa sledi še turnir v ulični košarki 3 x 3.

V soboto bomo pesti držali za ekipo Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki se bo ob 20. uri v Rdeči dvorani Velenje pomerila z ekipo Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož.

Otvoritvena slovesnost Otroške olimpijade 2024 velenjskih osnovnih šol bo v petek, 24. maja, ob 9. uri na Mestnem stadionu Velenje, ko bosta mlade športnike pozdravila župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in podpredsednik Športne zveze Velenje Rok Plankelj. Velenjski šolarji se bodo pomerili v različnih športnih disciplinah. Učenke in učenci prve triade se bodo preizkusili v športnem poligonu in igrah z žogo (na matičnih šolskih igriščih). Na velikem pomožnem igrišču z umetno travo bodo učenci 4. razredov igrali nogomet in se preizkusili v borilnih veščinah (taekwon-do, karate, judo). Učenci 5. razredov bodo na kotalkališču v Sončnem parku igrali košarko, rokomet, odbojko, namizni tenis in petanko. Učenci 6. razredov se bodo pomerili v tenisu in nogometu ter bodo obiskali Klub vodnih športov na Velenjski plaži. Učenci 7. razredov bodo ribarili pri Škalskem jezeru, preizkusili se bodo tudi v streljanju, sabljanju, plezanju, golfu in spoznali ameriški nogomet. Učenci 8. in 9. razredov pa se bodo spoznali s konjeništvom v Konjeniškem klubu Velenje. Zaključna slovesnost, ki jo bodo učenci vseh šol spremljali na tribunah in spodbujali vrstnike z navijaškimi transparenti, ragljami in zastavicami, je predvidena od 11.15 dalje, ko se začnejo zaključne discipline - štafete 4 x 100 metrov. Podružnične šole izvajajo športne dneve na svojih lokacijah.

Urbani park pri Bazenu Velenje je najnovejša športna infrastruktura v Velenju in najsodobnejši skejt park v Sloveniji. V sklopu parka sta tudi dve igrišči za ulično košarko. Vrednost investicije prve faze je znašala 2.097.604 evrov, od tega je Mestna občina Velenje zagotovila 1.997.604 evrov, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport pa 100.000 evrov. Za prvo fazo smo zagotovili lastna sredstva, za nadaljevanje projekta bomo poskušali zagotoviti še druge vire sofinanciranja. Naša želja je, da s projektom nadaljujemo čim prej in da v najkrajšem možnem času zgradimo tudi balvansko dvorano. Upravljavec športne infrastrukture je Rdeča dvorana Športno rekreacijski zavod (več na spletni strani https://srz-rdeca-dvorana.si/portfolio/urbani-park/).

V petek, 24. maja, ob 18. uri bosta župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han urbani park slavnostno predala namenu. Sledil bo koncert velenjskega skejterja 6pack Čukurja in velenjske metal skupine KAOZ. V petek zvečer bo na voljo tudi prosto igranje košarke 3 x 3, na ogled pa bo tudi prosti trening Best Foot Forward.

V soboto, 25. maja, bomo v urbanem parku gostili tekmovanje Best Foot Forward Europe Tour, ki je največja evropska turneja v amaterskem rolkanju. V nedeljo, 26. maja, pa sledi še turnir v ulični košarki 3 x 3.

V soboto, 25. maja, bo ob 20. uri v Rdeči dvorani Velenje rokometna tekma med Rokometnim klubom Gorenje Velenje in Rokometnim klubom Jeruzalem Ormož. Pred tekmo pripravljamo fan zone piknik in koncert 6pack Čukurja, po tekmi pa zaključno zabavo pred Rdečo dvorano Velenje. Vsi skupaj se nadejamo osvojitve novega naslova državnih prvakov.

V Mestni občini Velenje se zavedamo, da so sodobna športna infrastruktura in urejene športno-rekreacijske površine osnova za aktivno udejstvovanje mladih v športu. Mladi s športom pridobijo neprecenljivo znanje o zdravem načinu življenja, samodisciplino in socialne veščine. S športom koristno zapolnijo prosti čas in kasneje ponotranjijo zdrav življenjski slog. V Velenju smo ponosni na novo urbano športno infrastrukturo, ki v mestu nudi nov prostor za razvoj perspektivnih mladih športnikov in aktivno preživljanje prostega časa.

Vabljeni v športno in mladostno Velenje!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje