O-STA

Premierno v Sloveniji: Tesla v največjem slovenskem sistemu souporabe Avant2Go

Sistem souporabe Avant2Go od danes z novo storitvijo

Poudarki:

  • Nova storitev GO+ prinaša razširjen nabor možnosti uporabe.

  • Slovenski uporabniki sistema Avant2Go bodo lahko po novem najemali vozila višjega razreda in daljšega dosega, začenši z vozili Tesla Model 3 po ceni že od 39 evrov naprej.

  • GO+ bo sprva možno najeti pri Kristalni palači v BTC City Ljubljana.

  • Podjetje Avant Car, ponudnik storitve Avant2Go, z novostjo odgovarja na potrebe in želje skoraj 50 tisoč uporabnikov.

Uporabniki sistema Avant2Go, ki jih je po navedbah podjetja Avant Car v Sloveniji že blizu 50 tisoč, bodo po novem lahko prek mobilne aplikacije najemali tudi vozila znamke Tesla. Gre za prvo tovrstno možnost pri nas in nov razvojni korak, ki v sistem prinaša električna vozila z daljšim dosegom in več prostora. Teslina vozila bodo na voljo na namenski lokaciji v BTC City Ljubljana, in sicer v okviru novega programa za uporabnike GO+.

Kaj prinaša GO+?

Slovenski (so)uporabniki električnih vozil Avant2Go bodo lahko po njegovi zaslugi po enako preprostem in hitrem postopku kot vsa vozila doslej - torej prek mobilne aplikacije - najeli Teslo Model 3. Gre za električni avtomobil proizvajalca, ki velja za pionirja množične električne mobilnosti in je danes eden najbolje prodajanih avtomobilov na svetu.

Model 3 prinaša zajetno baterijo z uporabno kapaciteto 75 kWh, kar pomeni, da lahko uporabnikom (ob dobrih pogojih) zagotavlja celo več kot 500 kilometrov vožnje z enim polnjenjem. Za nameček odgovorni pri podjetju Avant Car obljubljajo, da bo v ceno najema vključeno tudi polnjenje na Teslinih superpolnilnicah, kar za vožnje na daljših poteh pomeni zelo pomembno prednost.

"Plus (GO+, op. a.) pomeni nekaj več. Več dobrega in pozitivnega, tudi naprednega s pridihom prestižnega za naše Avant2Go uporabnike, od katerih smo vztrajno prejemali predloge po vključitvi električnih vozil z daljšim dosegom in še posebej Teslinih vozil," odločitev za dopolnitev ponudbe pojasnjuje vodja programa Avant2Go pri podjetju Avant Car Tomaž Kogoj.

"Dopolnitev souporabniške ponudbe smo nakazali že z vključitvijo električnih dostavnikov, katerih število zaradi odličnega odziva in povpraševanja uporabnikov že povečujemo. Naš cilj je še nadgraditi reševanje mobilnostnih izzivov posameznikov in podjetij. Naj ima nekdo pomemben sestanek, daljšo pot, ali pa želi le preizkusiti najsodobnejšo tehnologijo, GO+ prinaša dobrodošlo dodatno možnost. Vključitev Tesle tako vidimo predvsem kot prvo v vrsti, ki bodo sledile v okviru našega novega programa," tako Kogoj, ki že usmerja pogled proti novim izboljšavam in nadgradnjam sistema souporabe Avant2Go. Slednji je slovensko znanje in inovativnost (poleg Hrvaške, kjer je uporabnikom na voljo že nekaj let) nedavno ponesel tudi prek naše severne meje - v avstrijski Celovec.

Kje, kako in za koliko torej najeti Teslo v okviru GO+ storitve?

Teslina vozila z Avant2Go oznako bodo na voljo na izbranih namenskih lokacijah, začenši z lokacijo v BTC City Ljubljana. Skladno z dosedanjim partnerskim sodelovanjem z družbo BTC na področju trajnostne mobilnosti, ki je na lokacije BTC Citya Ljubljana že leta 2016 uspešno vpeljalo in nato skozi leta nadgrajevalo souporabo Avant2Go, lani pa še souporabo dostavnikov, bo sedaj na lokaciji pri Kristalni palači premierno v okviru souporabe možno najeti tudi GO+ Tesle. Podobno kot pri dostavnikih se bodo vozila ob zaključku najema na isto lokacijo tudi vračala.

Princip najema bo enak kot pri ostalih Avant2Go vozilih, in sicer bo potekal preprosto prek aplikacije. Osnovna gradnika cene bosta čas in prevoženi kilometri, uporabnika pa bo ob najemu zavezovala minimalna cena najema 39 evrov. Najem za 24 ur z vključenimi 100 kilometri vožnje pa bo znašal 79 evrov. Fizične osebe bodo morale pred najemom imeti tudi zadostno stanje v svoji Avant2Go denarnici, in sicer 300 evrov.

___________________________________________________________

O sistemu Avant2Go:

Sistem souporabe 100 % električnih vozil Avant2Go je nagrajena storitev, ki danes v Sloveniji v različnih mestih in na preko 180 lokacijah nudi 24/7 najem več kot 500 sodobnih vozil. Na voljo je še na Hrvaškem in z letošnjim letom tudi v Avstriji.

___________________________________________________________

www.avant2go.com e-mail: support@avant2go.com