O-STA

Končni rezultati 58. Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije

Javne predstavitve raziskovalnih nalog 58. Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, ki so bile v ponedeljek, 20. maja 2024 na Gimnaziji ter Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota so zopet poskrbele za veselje. Iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije smo poslali 29 raziskovalnih nalog (15 osnovnošolskih in 14 srednješolskih) ter skupno prejeli 3 zlata, 11 srebrnih in 15 bronastih priznanj.

Prejemniki zlatih priznanj so:

· Rok Jurič in Brin Kortnik za raziskovalno nalogo Ionski pogon, mentorja Peter Jevšenak in Matjaž Žerak (ŠCV, Gimnazija);

· Mark Šehič za raziskovalno nalogo Primerjava avtomobilov s pogonom na vodik ali elektriko, mentorja mag. Ivan Jovan in Peter Jevšenak (ŠCV, Gimnazija) ter

· Valentin Ozimic in Mark Kotnik za raziskovalno nalogo Zloraba delovnega pomnilnika pri računalniških igrah, mentor Islam Mušić (ŠCV, Elektro in računalniška šola).

Najboljšim mladim raziskovalcem in njihovim mentorjem bodo priznanja podelili na slovesni prireditvi ZOTKINI TALENTI, ki bo v nedeljo, 2. junija 2024 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Prireditev bo povezoval Nik Škrlec.

Za uspeh je potrebno trdo delati. Ne obupajte, ampak raziskujte in bogatite svoje znanje tudi v prihodnje.

Iskrene čestitke mladim raziskovalcem in mentorjem, za opravljeno delo in dosežke.

Karmen Hudournik

koordinatorica gibanja

Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije