O-STA

Telekom Slovenije doniral 20.000 evrov za prijetnejše bivanje otrok na Debelem rtiču

Na fotografiji (od leve proti desni): Ana Žerjal, predsednica Rdečega križa Slovenije, Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, Lilijana Kozlovič, v. d. direktorice Zdravilišča RKS Debeli rtič.

Ljubljana, 3. junij - Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije za obnovo mladinskega doma Morska zvezda v Zdravilišču RKS Debeli rtič doniral 20.000 evrov. Na Debelem rtiču vsako leto letuje okoli 16.000 otrok iz vse Slovenije, s pomočjo donacije pa bo bivanje otrok v mladinskem domu Morska zvezda še prijetnejše. Donacijo je Ani Žerjal, predsednici Rdečega križa Slovenije, in v. d. direktorici Zdravilišča RKS Debeli rtič, Lilijani Kozlovič, predal Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije.

Zdravilišče RKS Debeli rtič je sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center, ki omogoča zdravstvena letovanja in rehabilitacije otrok. V njem potekajo strokovno vodeni zdravstveni, izobraževalni in športni programi, kot so kolonije diabetikov, astmatikov ali otrok s celiakijo, letovanja otrok iz socialno ogroženih okolij ter šole in vrtci v naravi. V 68 letih delovanja je na Debelem rtiču skupno letovalo že več kot 600.000 otrok, mnogi med njimi so morje in morsko vzdušje na Debelem rtiču doživeli prvič.

"Telekom Slovenije že vse od leta 2013 pomaga pri obnovi kapacitet našega zdravilišča na Debelem rtiču. Letošnja donacija je namenjena sofinanciranju postavitve nove strehe na mladinskem domu Morska zvezda. Zahvaljujem se za zaupanje in širše odlično sodelovanje, ki je omogočilo izjemen napredek delovanja Zdravilišča RKS pri izvajanju programov za krepitev zdravja otrok in drugih ranljivih skupin. Telekom Slovenije vedno izkazuje srčnost in vzpodbuja nadaljnji razvoj zdravilišča," je ob predaji donacije izpostavila Ana Žerjal, predsednica Rdečega križa Slovenije.

"Z veseljem pomagamo in prispevamo k temu, da lahko otroci in mladostniki brezskrbno uživajo na morju ob druženju s sovrstniki. V zdravilišču prijetno urejeno okolje omogoča druženje, športne aktivnosti, zabavo in mnoge pustolovščine. Tako lahko otroci ustvarijo nepozabne spomine in nova prijateljstva, ki so najboljša popotnica na poti odraščanja," je ob tem dejal Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije.

S pomočjo donacij Telekoma Slovenije je bilo v zadnjih 12 letih poskrbljeno za mnoge izboljšave za še prijetnejše bivanje in druženje otrok. Prenovljena sta bila mladinska domova Martinček in Rakovica, v mladinskem domu Morska zvezda je bila urejena čajna kuhinja, urejena je bila okolica ter vzpostavljena multifunkcijska dvorana, ki je namenjena plesnim, glasbenim, športnim in drugim skupinskim vajam ter prireditvam.

Telekom Slovenije se s svojim družbeno odgovornim ravnanjem uvršča med največje donatorje in sponzorje v slovenskem prostoru, v humanitarno delovanje se vključujejo tudi njegovi zaposleni.