O-STA

Otroci se spet lahko igrajo na priljubljenem igrišču v Mestnem parku Celje

Celje, 21. junij 2024 - Igra na prostem je za otroke nekaj najlepšega, z igro se učijo, krepijo motorične sposobnosti in socialne veščine. Veseli smo, da se lahko spet brezskrbno igrajo na priljubljenem igrišču v Mestnem parku Celje. Pri Ledeni dvorani in teniških igriščih smo danes skupaj z otroki iz Vrtca Tončke Čečeve - enote Center - odprli prenovljeno otroško igrišče, ki ga je uničilo lansko poletno neurje.

Igrišče je bilo treba temeljito obnoviti. V sodelovanju z Javnim podjetjem Zelenice smo sanirali škodo po neurju in poplavi ter uredili okolico. V celoti smo odstranili z muljem poplavljen rečni prodec in po celotni površini igrišča nasuli novega. Kupili in namestili smo nova igrala, ki so otrokom v veliko veselje. Vrednost vseh opravljenih del in novih igral je skupaj 80.754,00 eur.

Zbrane je nagovoril podžupan Samo Seničar, ki je otroke tudi popeljal na prenovljeno igrišče in ga tako uradno odprl.

Zahvaljujemo se Teniškemu klubu Celje, ki je poskrbel za sokove za nastopajoče otroke iz vrtca, in podjetju Jolly - Aero, ki je otroke obdarilo z barvicami in drugimi pripomočki za vrtec in šolo.

Letos veliko pozornosti namenjamo urejanju površin za igro in aktivno preživljanje prostega časa. Že v aprilu smo končali prenovo športnega igrišča pri osnovni šoli na Hudinji, v ponedeljek pa odpiramo prenovljeno medgeneracijsko igrišče na Brodarjevi ulici, kjer je nastal čudovit prostor za igro in prijetna srečanja med sosedi in prijatelji. V proces načrtovanja obnove igrišča na Brodarjevi smo skupaj z društvom Prostorož vključili predstavnike in prebivalce Mestne četrti Dolgo Polje.

V Mestni četrti Dečkovo naselje, med ulicami Pod lipami, Pod gabri in Pod kostanji, bomo obnovili dotrajano igrišče ter uredili poti, postavili klopce in koše za pasje iztrebke.

Letos bomo postavili še nova otroška igrala v sodelovanju s krajevno skupnostjo tudi na Teharjah ter v mestnih četrtih Gaberje in Savinja, obnovo športnega igrišča pa načrtujemo v Krajevni skupnosti Trnovlje. V letu 2025 načrtujemo obnovo igrišča na Škapinovi ulici.

Otrokom želimo veliko veselja pri igri ter zabavne in brezskrbne počitnice.