O-STA

Skorajšnji začetek obnove Razlagove ulice in spremenjen prometni režim

Celje, 24. junij 2024 - V petek, 28. junija 2024, se bo začela obsežna prenova Razlagove ulice. Gradbena dela bodo vključevala prenovo tlakov in komunalne infrastrukture, namestitev nove urbane opreme, podzemnih zabojnikov za smeti ter nove javne razsvetljave. V času gradbenih del bo na območju spremenjen prometni režim, na posameznih odsekih pa popolna zapora prometa.

Prenova bo trajala približno leto dni in bo potekala v treh fazah. V prvi bodo izvedena gradbena dela levo od Pleteršnikove ulice do ostrega ovinka na Razlagovi (v smeri proti Savinjskemu nabrežju), trajala pa bodo približno 2-3 mesece. Dela v drugi fazi bodo potekala od ovinka do križišča s Savinjsko ulico (2-3 mesece), v tretji fazi pa desno od Pleteršnikove ulice do Hotela Evropa. Začetek za zadnjo fazo je predviden januarja 2025.

V času gradbenih del bo veljala popolna zapora prometa, omogočen pa bo dostop za intervencijska vozila in dostavo, do vseh objektov bodo zagotovljeni tudi koridorji za pešce. Vsi stanovalci z območja Razlagove ulice, ki so imeli pravico parkirati znotraj dvorišč, bodo lahko v času prenove uporabljali bližnja javna parkirišča, kjer jim bo parkiranje omogočeno s posebnimi dovolilnicami. Smetiščni zabojniki bodo v času gradnje nameščeni na drugih bližnjih lokacijah, o čemer bodo stanovalci pravočasno obveščeni.

Stanovalce in vse, ki se bodo gibali na tem območju prosimo, da poskrbijo za svojo varnost. V času gradnje bo na območju tudi povečan hrup, zato občane prosimo tudi za razumevanje in strpnost.