O-STA

Na Brodarjevi ulici odslej na voljo sodobno igrišče za vse generacije

Na Brodarjevi ulici odslej na voljo sodobno igrišče za vse generacije

Celje, 24. junij 2024 - Po petkovem uradnem odprtju otroškega igrišča v Mestnem parku smo danes namenu predali še prenovljeno igrišče na Brodarjevi ulici, ki bo s svojo sodobno in funkcionalno zasnovo vsem generacijam uporabnikov zagotavljajo odlične možnosti za preživljanje prostega časa.

V proces načrtovanja obnove igrišča na Brodarjevi ulici, ki ga je skupaj z otroki bližnjega vrtca in predstavniki Mestne četrti Dolgo polje odprl župan Matija Kovač, so bili že od samega začetka vključeni predstavniki in prebivalci mestne četrti. V sklopu tega je bila konec oktobra organizirana delavnica, na kateri so udeleženci skupaj začrtali smernice obnove, ki smo jih upoštevali pri načrtovanju. Pri prenovi obstoječega otroškega igrišča, ki je bilo doslej ograjeno, smo si tako želeli ohraniti značaj zelenega dvorišča, ustvariti kotičke za raznoliko druženje in igro ter poskrbeti, da bo privlačno za vse generacije.

Otroci bodo imeli odslej na voljo kar štiri igralna območja - na enem se nahaja lesena hišica v mivki, na drugem plezalo, na tretjem so nameščena vrvna igrala, ki so napeta med debli obstoječih platan, na četrtem, travnatem območju pa se nahajajo nižja igrala, in sicer leseni čoki in igrali na vzmeteh. V sklopu obnove smo ob obstoječem ruskem kegljišču uredili tudi leseno ploščad, ki bo služila kot oder za izvedbo manjših prireditev. Vsa drevesa, ki krasijo okolico in dajejo v toplih mesecih prijetno senco, smo ohranili, ob igrišču pa smo namestili tudi novo betonsko valovito klop, ki bo otrokom predstavljala funkcionalno orodje za igro, staršem pa predstavljala možnost za počitek ob spremljanju njihovih malčkov. Med drevesi je nameščena tudi večnamenska viseča mreža.

Pogodbena vrednost del za novo igrišče je znašala 79.926,21 € (brez DDV). Obnovo je izvedlo Javno podjetje Zelenice, projektiral pa ga je urbanistični studio Prostorož.