O-STA

V Celju že desetič poletno počitniško varstvo na osnovni šoli

Celje, 1. julij 2024 - Mnogo staršev je v poletnih počitnicah v stiski, saj nimajo vsi varstva za svoje šoloobvezne otroke. Mestna občina Celje v sodelovanju s I. osnovno šolo Celje že 10. leto zapored organizira Poletno počitniško varstvo. Varstvo je organizirano do 30. avgusta ter je namenjeno učencem celjskih in okoliških osnovnih šol, od 1. do 5. razreda.

Na I. osnovni šoli Celje opažajo, da se v varstvo vsako leto vključi več otrok. Trenutno je skupaj vpisanih približno 190, prijave pa sprejemajo vse poletje.

Ta teden je v poletnem počitniškem varstvu 76 otrok, ki bodo med drugim obiskali SLG Celje, učitelji in učiteljice jim bodo dneve popestrili s športnimi in ustvarjalnimi delavnicami ter kemijskimi poskusi. Ob sredah se osnovnošolci odpravijo na izlet ali pohod, tokrat odhajajo na Jelenov greben in v samostan Olimje. V petek se bodo poučili o zdravem življenjskem slogu in pomenu gibanja, obiskal jih bo namreč predstavnik Zdravstvenega doma Celje.

Aktivnosti in delavnice, ki jih pripravljajo koordinatorji I. OŠ in zunanji izvajalci, se tedensko razlikujejo, saj želimo otrokom omogočiti pester in raznolik nabor aktivnosti.

Počitniške aktivnosti v drugih celjskih zavodih

Poletne aktivnosti za otroke pripravljajo med drugim tudi v Muzeju novejše zgodovine Celje, Pokrajinskem muzeju Celje, Galeriji sodobne umetnosti, Tehnoparku Celje, ... Otroci lahko uživajo v počitniških vragolijah s Hermanom Lisjakom (MNZC), ustvarjalnih in poučnih delavnicah v Pokrajinskem muzeju, v Galeriji sodobne umetnosti pa skozi igro in raziskovanje spoznavajo vizualne medije, likovne tehnike in vsebine, ki so značilne za sodobno umetniško ustvarjanje. V Tehnoparku Celje to poletje pripravljajo počitniške naravoslovne delavnice o skrivnostih znanosti.

Datumi in informacije so objavljeni na spletnih straneh javnih zavodov.

Aktivne počitnice ta teden v Mestni četrti Slavko Šlander

Aktivne počitnice so možnost za otroke in mlade, da prosti čas med počitnicami preživijo razgibano, aktivno in v družbi vrstnikov v svoji mestni četrti ali krajevni skupnosti.

Organiziramo jih v osmih KS in MČ, razpored pa je naslednji:

- od 1. do 5. julija, Mestna četrt SLAVKO ŠLANDER

- od 8. do 12. julija, Mestna četrt NOVA VAS

- od 15. do 19. julija, Krajevna skupnost ŠMARTNO V ROŽNI DOLINI

- od 22. do 26. julija, Krajevna skupnost OSTROŽNO

- od 29. julija do 2. avgusta, Krajevna skupnost TEHARJE

- od 5. do 9. avgusta, Krajevna skupnost TRNOVLJE

- od 12. do 16. avgusta, Mestna četrt LAVA

- od 19. do 23. avgusta, Krajevna skupnost MEDLOG