O-STA

Korak bližje h kolesarskemu mostu pri celjski Špici

Zaradi gradnje kolesarskega mostu čez Savinjo delna zapora lokalne ceste Celje - Brnica - Kasaze

Celje, 3. julij 2024 - Zaradi začetka izvajanja pripravljalnih gradbenih del za izgradnjo kolesarskega mostu čez Savinjo (pri Špici), ki ga bo Direkcija RS za infrastrukturo postavila v okviru izgradnje kolesarske povezave Celje-Žalec, je v veljavi spremenjen prometni režim z delno zaporo na odseku lokalne ceste Celje-Brnica-Kasaze (LC 038041). Delna zapora, ki se razteza od parkirišča na koncu naselja Lisce do kmetije Lun v dolžini približno 200 metrov, bo trajala vse do konca leta.

Na delovišču na tem območju bo potekalo sestavljanje in umeščanje jeklene konstrukcije za most čez Savinjo pri Špici, ki bo del 10,8 kilometra dolge kolesarske povezave Celje-Žalec. Investitorica projekta je Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI), ki z izvajalcem del, podjetjem VOC Celje, še usklajuje točno časovnico tega zahtevnega projekta.

Da bi zagotovili varnost udeležencev v prometu in omogočili izvedbo gradnje mostu, je bila uvedena začasna sprememba prometne ureditve na omenjenem odseku lokalne ceste Celje - Brnica - Kasaze. Spremenjen prometni režim se izvaja kot delna zapora z usmerjanjem prometa s pomočjo prometne signalizacije in rediteljev. Obvozi niso predvideni.

Udeležence v prometu, ki uporabljajo to območje za prevoze in gibanje, prosimo za razumevanje in strpnost. O nadaljnjih aktivnostih pri gradnji bomo javnost obveščali sproti.