O-STA

SYLFF praznuje 20. obletnico

TOKIO--(BUSINESS WIRE)-- 16. januarja -- Na Univerzi v Kopenhagnu je 16. januarja potekala prireditev, s katero je bila obeležena 20. obletnica sklada Rjoiči Sasakava za štipendiranje mladih vodij - Ryoichi Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund (SYLFF). Ta izjemna štipendijska shema, ustanovljena leta 1987 s strani sklada Nippon Foundation, je doslej finančno podprla 69 univerz in konzorcijev (skupaj 88 institucijam) v 45 državah, pri čemer vsakič skupno prispevala milijon ameriških dolarjev

S pomočjo te sheme imajo univerze možnost sredstva naložiti in prihodke uporabiti za štipendiranje podiplomskih študentov, ki se ukvarjajo s področji družbenih znanosti, humanistike in odrskih umetnosti. Doslej je štipendije SYLFF prejelo več kot 9,000 izjemnih podiplomskih študentov z vodstvenim potencialom.

Prejemniki te štipendije ostanejo s SYLFF povezani vso življenje. S pomočjo naziva SYLFF štipendista se jim odpirajo številne možnosti za sodelovanje, na primer na področju skupnega raziskovanja in družboslovnih projektov, ki presegajo geopolitične, etnične, verske, akademske in poklicne meje.

Univerza v Kopenhagnu, ustanovljena leta 1479 in prepoznavna kot največja danska visokošolska institucija, je podporo SYLFF prejela leta 1991. Številne udeležence slovesnosti, bilo jih je skoraj 120, so nagovorili veljaki, kot so danski minister za šolstvo Bertel Haarder, rektor kopenhagenske univerze Ralf Hemmingsen in predsednik sklada Nippon Foundation Johei Sasakava. Sasakava je poudaril, da ima "obstoj mreže SYLFF, ki povezuje svet, potencial štipendistom omogočiti veliki vpliv, saj jim nudi možnost dokazati svoje sposobnosti na več področjih znanja".

Zbrane sta nagovorila tudi dva od treh dobitnikov nagrad SYLFF iz leta 2004, med njima tudi srbski zunanji minister Goran Svilanovič, ki je bil nagrajen za svoje dolgoletno vodenje in prizadevanja na področju človekovih pravic

Po slovesnosti so se predstavniki s strani SYLFF podprtih institucij udeležili štiridnevnega srečanja, namen katerega je okrepiti sodelovanje med SYLFF institucijami in štipendisti ter se pogovoriti o izzivih globalizacije in visokega šolstva.

KONTAKT:

The Nippon Foundation

Keiko Mori, +81-3-6229-5131

pr@ps.nippon-foundation.or.jp

http://www.nippon-foundation.or.jp/eng/