O-STA

Paypal slavi 35-milijonti račun v Evropi

SAN JOSE, Kalifornija, ZDA--(BUSINESS WIRE)--21. marca 2007--Podjetje Paypal je danes sporočilo, da je doslej odprlo skoraj 35 milijonov računov v Evropi. Ta mejnik je dokaz o naraščajoči priljubljenosti Paypala med spletnimi trgovci in potrošniki.

Priljubljenost Paypala se kaže tudi v visoki stopnji prodora na evropske trge z največjimi deleži spletnih nakupov, vključno z Veliko Britanijo, Nemčijo, Francijo in Italijo. Raziskava podjetja Forrester Research je pokazala, da 23% evropskih spletnih potrošnikov najraje kupuje preko Paypala.

"Paypal je vložil veliko truda v izgradnjo varnega in uporabnega plačilnega sistema, ki je posebej prirejen za evropski spletni trg," je povedal namestnik predsednika uprave podjetja Paypal Europe Brent Bellm. "Paypal omogoča potrošnikom plačevanje s kreditno kartico ali preko njihove banke brez ponavljajočega vnosa podatkov in brez posredovanja finančnih podatkov trgovcu. Uporabnost, zasebnost in velika izbira je pripomoglo k veliki priljubljenosti Paypala v Evropi."

V letu 2006 je podjetje Paypal izvršilo 8,4 milijarde dolarjev plačil v Evropi. Na tisoče evropskih trgovcev sprejme plačilo preko Paypala v svojih spletnih trgovinah, med drugim tudi vodilne spletne trgovine, kot so Boots, DHL, Harrods, Meetic, Pixmania in eBay. S Paypalom lahko trgovci prodajajo svoje izdelke preverjenim spletnim potrošnikom, ki najraje kupujejo preko Paypala. V večini primerov spletni trgovci doživijo velik porast prodaje, ko dodajo Paypal na svoje spletne strani.

Paypal ima poslovne enote v 15 evropskih državah, med drugim v Avstriji, Belgiji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji, na Irskem, Nizozemskem, Poljskem, v Švici in Veliki Britaniji. Za razvoj domače in mednarodne spletne prodaje Paypal ponuja plačila na 103 trgih v 17 valutah, vključno z evri, britanskimi funti, češkimi, švedskimi, norveškimi in danskimi kronami, madžarskimi forinti, poljskimi zloti in švicarskimi franki.

O podjetju Paypal

Paypal je bil ustanovljen leta 1998 in je del skupine eBay. S svojim plačilnim sistemom Paypal omogoča fizičnim in pravnim osebam z elektronskim poštnim naslovom varen in preprost sprejem in izvršitev spletnih plačil z uporabo bančnega računa, kreditne kartice ali akumuliranega stanja. Paypal zagotavlja zasebnost, saj omogoča potrošnikom nakupe preko spleta brez posredovanja podatkov trgovcem. Paypal je doslej odprl več kot 133 milijonov računov uporabnikom v 103 državah. Več informacij je dostopnih na https://www.paypal.com.

KONTAKT:

PayPal Inc.

Amanda Pires,

408-967-1005 (za medije)

apires@paypal.com