O-STA

Siemens Medical Solutions Diagnostics vstopa na trg testiranja imunosupresivov s testi za ciklosporin ADVIA Centaur

Novi produkt s pospeševanjem poteka dela in hitrimi rezultati uvaja rutinsko uporabo testiranj za ciklosporin

TARRYTOWN, N.Y., ZDA --(BUSINESS WIRE)�-19. julij 2007

Podjetje Siemens Medical Solutions Diagnostics (www.usa.siemens.com/medical) je danes objavilo uvedbo testa za ciklosporin (CsA) ADVIA Centaur(R), ki je avtomatiziran in preprost za uporabo ter laboratorijem omogoča visoko specifičen imunološki test za izhodno spojino ciklosporina A.

"Test za ciklosporin ADVIA Centaur kaže izjemno ujemanje z zlatim standardom, metodo tandemske masne spektrometrije," je dejal Steven J. Soldin, Ph.D., direktor Centralnega bioanalitskega laboratorija na univerzi v Georgetownu in Kliničnih kemičnih laboratorijev v Nacionalnem otroškem zdravstvenem centru v Washingtonu v ZDA. "Ta metoda ima zelo dobro ponovljivost in široko linearno območje, v katerem je prostor za testna protokola C0 in C2. Poleg tega ima novi test za ciklosporin majhno navzkrižno reaktivnost metabolitov. Ker test ne zahteva veliko aktivne udeležbe, bo lahko brez težav integriran v rutinski potek testiranj v kliničnih laboratorijih, izvajali pa ga bodo lahko kadarkoli, podnevi ali ponoči. Test, ki je preprost za izvedbo in hkrati daje zanesljive rezultate, je tisto, kar si laboratoriji želijo pri testiranjih ciklosporina."

Test za ciklosporin ADVIA Centaur omogoča laboratorijskim strokovnjakom, da vključijo testiranje v rutinski tok dela s poenostavljenim postopkom ekstrakcije in polno avtomatizirano obdelavo, ki ponudi rezultate v impresivnih 18 minutah. Razširjeno linearno območje testa ADVIA Centaur zmanjšuje potrebe po razredčevanju in s tem skrajša čas, potreben za testiranje, ter zmanjša s testom povezane stroške."Test za ciklosporin zaznamuje vstop podjetja Siemens Diagnostics v spremljanje imunosupresivov, kar je kritično področje zdravstvene oskrbe," je dejal Joe Bernardo, višji podpredsednik Centralnega laboratorijskega testiranja v podjetju Siemens

Medical Solutions Diagnostics. "Objava testa za ciklosporin je primer, kako Siemens, sicer vodilno globalno podjetje za testiranje in-vitro, uporablja svoje strokovno znanje in vire za širjenje že zdaj obsežne ponudbe, usmerjene v bolezni.

Sistem ADVIA Centaur nudi laboratorijskim strokovnjakom zanesljive rezultate, zdravnikom pa zaupanje in informacije, ki jih potrebujejo za optimizacijo ravnanja s pacienti. Zasnovan je tako, da nudi avtomatski postopek, ki je vedno takoj na voljo in omogoča hitre rezultate, pri tem pa za željene ponovitve ni potrebna posredovanje izvajalca. Laboratorijskim strokovnjakom se zdaj ni več treba posluževati zgodovinskih postopkov nizanja vzorcev ciklosporina z vključevanjem testa za ciklosporin na analizator za imunološke teste z izbirnim dostopom, ki lahko izvede več kot 65 dodatnih testov. S tem se zmanjša potreba, da bi bilo v laboratoriju več analizatorjev, vedno polno zaposleni laboratorijski strokovnjaki pa prihranijo čas, ki bi ga porabili za delo in vzdrževanje.

Sistem omogoča tudi obdelavo v eni epruveti, s čimer se zmanjša potreba po intenzivnem pipetiranju zaposlenih, pridobi pa se stotine rezultatov testiranj na uro, s čimer se ta test uvršča med najbolj učinkovite in produktivne testne tehnologije na trgu. Laboratorijskim strokovnjakom so na voljo tudi popolnoma pripravljeni reagenti v obliki ReadyPack(R), kar še dodatno izboljša produktivnost laboratorija. Test še ni bil uradno potrjen s strani ameriškega Urada za živila in zdravila.

O podjetju Siemens Medical Solutions Diagnostics

Siemens Medical Solutions Diagnostics nudi širok nabor diagnostičnih rešitev, ki so usmerjene v storilnost in pomagajo pri diagnosticiranju, spremljanju in upravljanju bolezni. Njihovi proizvodi in storitve uravnoteženo združujejo znanost, tehnologijo in praktičnost, ter jih vnašajo v zdravstveno oskrbo, da bi ponudili zdravstvenim strokovnjakom ključne podatke, ki jih ti potrebujejo za nudenje boljše in bolj personalizirane oskrbe pacientom po vsem svetu. Obiščite www.siemens.com/diagnostics <http://www.siemens.com/diagnostics>.

O podjetju Siemens Medical Solutions

Siemens Medical Solutions, ki je del korporacije Siemens AG (NYSE:SI), je eden največjih svetovnih dobaviteljev na področju zdravstvene oskrbe. Podjetje je znano po združevanju inovativnih zdravstvenih tehnologij, informacijskih sistemov za zdravstveno nego, poslovno svetovanje in podporo, s čimer pomagajo strankam doseči oprijemljive, trajne rezultate, tako klinične kot finančne. Nedavni prevzemi na področju diagnosticiranja in-vitro - kot npr. Diagnostic Products Corporation in Bayer Diagnostics - zaznamujejo pomembno prelomnico za Siemens, ki tako postaja prvo diagnostično podjetje s celotno ponudbo. Po vsem svetu zaposluje več kot 41.000 ljudi, dejaven je v 130 državah, za fiskalno leto 2006 pa je poročal o prodaji v višini 8,23 milijard evrov, naročilih v vrednosti 9,33 milijard evrov in dobičku skupine v višini 1,06 milijard evrov (30. september). Več informacij najdete na naslednji spletni strani: www.usa.siemens.com/medical-pressroom http://www.usa.siemens.com/medical-pressroom.

KONTAKT:

Siemens Medical Solutions

Amanda Naiman, 610-448-4531

amanda.naiman@siemens.com