O-STA

PPG vložil ponudbo za prevzem SigmaKalona, vredno približno 2,2 milijardi EUR

Prevzem bi bistveno razširil njihovo ponudbo premazovPITTSBURGH, ZDA--(BUSINESS WIRE)- 19. julij 2007

PPG Industries (NYSE:PPG) je danes objavil ponudbo za odkup skupine SigmaKalon, globalnega proizvajalca premazov iz Uithoorna na Nizozemskem, od globalnega zasebnega investicijskega podjetja Bain Capital. Skupna vrednost transakcije vključno s prevzetim dolgom je 2,2 milijardi evrov. Bain Capital je podjetju PPG Industries priznalo obdobje ekskluzivnosti in se namerava na ponudbo odzvati po razpravi z ustreznimi predstavniškimi telesi zaposlenih. Če Bain Capital sprejme ponudbo, bo prevzem podvržen običajnim pogojem, vključno s prejemom predpisanih odobritev.

Charles E. Bunch, predsednik in glavni izvršilni direktor podjetja in William H. Hernandez, višji podpredsednik na področju financ in glavni finančni uradnik podjetja, bosta danes ob 13.30 ET v konferenčnem klicu predstavila podrobnosti predlaganega prevzema. Za prisostvovanje klicu v ZDA kličite (800) 230-1951, mednarodno pa (612) 332-0107, koda za udeležbo je 881432.

SigmaKalon je globalni proizvajalec gradbenih, zaščitnih, pomorskih in industrijskih premazov ter vodilni dobavitelj premazov v mnogih predelih Evrope in drugih ključnih trgih povsod po svetu, z naraščajočo prisotnostjo v Afriki in Aziji. SigmaKalon gradbene premaze prodaja neposredno profesionalnim pleskarjem prek mreže servisnih centrov, ohranja pa tudi lastno prodajno mrežo s približno 500 trgovinami v svoji lasti in približno 3000 neodvisnimi trgovci na debelo, s čimer si zagotavljajo neposreden dostop do kupcev.

Podjetje SigmaKalon je bilo ustanovljeno leta 1999 ob združitvi Totalove skupine Kalon in PetroFininega podjetja Sigma Coastings, leta 2003 pa ga je kupil Bain Capital. Med letoma 2003 in 2006 je prodaja narasla iz približno 1,7 milijard evrov na približno 2 milijardi evrov.

"Poslovanje podjetja SigmaKalon je bilo finančno uspešno in bi bilo močna dopolnitev naših obstoječih poslovnih dejavnosti na področju premazov," je dejal Charles E. Bunch, predsednik in glavni izvršilni direktor PPG. "S tem bi pridobili izvrsten vpliv v evropskem segmentu gradbenih premazov, kjer smo trenutno prisotni le po imenu. Ta prevzem bi nam s približno podvojeno prodajo v Evropi omogočil bolj uravnoteženo poslovanje na področju premazov, poleg tega pa bi naš globalni obseg na področju premazov razširili za več ko 40 odstotkov."

Bunch je dodal, da bi prevzem okrepil tudi prisotnost podjetja PPG na trgih z večjo rastjo, kot na primer v južni in osrednji Evropi, v Afriki in v Aziji, dobro pa se ujema tudi z rastočo prisotnostjo podjetja PPG na področju zaščitnih in pomorskih premazov, ki so jo pospešili številni drugi nedavni prevzemi.

Bunch je dejal tudi, da bo discipliniran pristop podjetja PPG k združitvam in prevzemom in njegova močna zgodovina integracij pri prevzemih precej pripomogel pri postopku s podjetjem SigmaKalon.

"Za nas je to izjemna priložnost za prevzem," je dejal Bunch. "Izvrstno se ujema z našimi strategijami, poleg tega bo tako iz vidika geografije kot iz tržnega vidika končne uporabe izboljšala možnosti PPG, da nadalje z rastjo ustvarja dobiček, pri čemer je končni rezultat povečanje vrednosti delnice."

Michael H. McGarry, podpredsednik področja premazov in generalni direktor podružnice PPG Europe je dejal: "PPG si bo še naprej prizadeval, da bo svojim strankam in strankam podjetja SigmaKalon nudil izvrstne rezultate na področju kakovostnih proizvodov in storitev, medtem ko se bomo posvečali skrbno premišljeni združitvi podjetij. Pravzaprav verjamemo, da bo predlagani prevzem izboljšal naše možnosti, da ustrežemo vsem svojim strankam na področju premazov."

Lazard je finančni svetovalec podjetja PPG Industries.O podjetju PPG

Podjetje PPG s sedežem v Pittsburghu v ZDA je globalni ponudnik barv, premazov, kemikalij, optičnih proizvodov, posebnih materialov, stekla in steklenih vlaken. Podjetje ima več kot 34.000 zaposlenih v 125 proizvodnih obratih in podružnicah v več kot 25 državah. Njihova prodaja za leto 2006 znaša 11 milijard dolarjev. Z delnicami PPG se trguje na borzah v New Yorku in Philadelphiji (simbol: PPG) Za več informacij obiščite spletno stran www.ppg.com <http://www.ppg.com>.

O podjetju Bain Capital

Bain Capital (www.baincapital.com <http://www.baincapital.com> ) je globalno privatno investicijsko podjetje ki obvladuje več virov kapitala, vključno z zasebnim, tveganim in javnim kapitalom ter dolgovi z uporabo finančnih vzvodov, pri čemer upravljajo s skupno vrednostjo okrog 50 milijard dolarjev. Od ustanovitve leta 1984 je Bain Capital izvedel investicije privatnega kapitala in prevzeme z odbitkom v več kot 240 podjetjih po vsem svetu, vključno s proizvajalci industrijskih in potrošnih izdelkov, kot so Brenntag, FCI, Sealy, Bombardier Recreational Products,Novacap, Innophos, Boart Longyear in FCI. Bain Capital s sedežem v Bostonu v ZDA ima pisarne v Londonu, New Yorku, Münchnu, Tokiu, Hong Kongu in Šanghaju.

Trditve, ki se nanašajo na prihodnost

Trditve v tej objavi za javnost, ki ne predstavljajo zgodovinskih dejstev, so trditve, ki se nanašajo na prihodnost in odsevajo trenutni pogled podjetja na prihodnje dogodke ali cilje in finančno ali delovno uspešnost ali rezultate. To vključuje tveganja in negotovosti, ki so predstavljena v rednih letnih in četrtletnih poročilih ter v zadnjih poročilih 8-K podjetja PPG, vloženih na Komisijo za vrednostne papirje. V skladu s tem lahko številni dejavniki povzročijo odstopanje dejanskih rezultatov od trditev podjetja, ki se nanašajo na prihodnost.

Med temi dejavniki so naraščajoče konkurenca cen in proizvodov med tujimi in domačimi konkurenti, nihanja v stroških in dobavljivosti surovin in energije, sposobnost ohranjanja dobrih dobavnih odnosov in ureditev, gospodarsko in politično stanje na mednarodnem trgu, tuji menjalni tečaji in nihanja v tečajih, vpliv okoljskih uredb, nepričakovane motnje poslovanja in nepredvideni morebitni prihodnji pravdni spori, vključno s sporom, do katerega lahko pride, če ne pride do poravnave glede azbesta, obravnavane v poročilih podjetja PPG, vloženih na Komisijo za vrednostne papirje. Nemogoče je predvideti ali opredeliti vse take dejavnike. Čeprav se zgoraj navedeni seznam dejavnikov šteje za reprezentativen, torej ne moremo za nikakršen tak seznam trditi, da gre za celovito navedbo vseh morebitnih tveganj in negotovosti. Nenavedeni dejavniki lahko predstavljajo resne dodatne ovire za realizacijo trditev, ki se nanašajo na prihodnost.

Posledice materialnih odstopanj rezultatov od predvidevanj trditev, ki se nanašajo na prihodnost, lahko med drugim vključujejo prekinitev poslovanja, težave v delovanju, finančne izgube, pravno odgovornost do tretjih oseb in podobna tveganja, ki bi vsa lahko imela neugoden finančni vpliv na konsolidirano finančno stanje podjetja, njegovo delovanje in likvidnost.

KONTAKT:

PPG Industries, Inc., Pittsburgh

Jack Maurer, 412-434-2181

jmaurer@ppg.com

ali

Investitorji:

Vince Morales, 412-434-3740

vmorales@ppg.com