O-STA

PPG in Bain Capital podpisala dogovor o prodaji skupine SigmaKalon

Postopek poteka po načrtih

PITTSBURGH--(BUSINESS WIRE)�-4. oktober 2007�-Podjetje PPG Industries (NYSE:PPG) je danes objavilo, da je globalno podjetje za zasebne investicije Bain Capital sprejelo njihovo ponudbo za prevzem skupine SigmaKalon Group, globalnega proizvajalca premazov. PPG in Bain Capital sta dogovor o prodaji in nakupu podpisala po zaključku pogovorov z ustreznimi zastopniki zaposlenih.

Celotna vrednost transakcije vključno s prevzetimi dolgovi je približno 2,2 milijarde evrov. Prevzem je še odvisen od pridobivanja predpisanih odobritev.

"Postopek posvetovanja in pridobivanja nasvetov od ustreznih zastopnikov zaposlenih je temeljil na sodelovanju in je bil konstruktiven," je dejal Michael H. McGarry, podpredsednik enote za premaze in direktor PPG Europe. "Tako smo lahko zaključili to fazo postopka in zdaj pridobivamo potrdila večih regulatornih organov iz Evrope in od drugod."

Podjetje SigmaKalon s sedežem v Uithoornu na Nizozemskem proizvaja gradbene, zaščitne, ladijske in industrijske premaze in je vodilni dobavitelj premazov v Evropi in na drugih ključnih trgih povsod po svetu. Prevzem bi PPG prinesel močnejše in bolj uravnoteženo poslovanje na področju premazov v Evropi.

"Zadovoljni smo s potekom postopka prodaje in še naprej nas navdušujejo prizadevanja vodstva za napredek pri poslu," pravi Steve Barnes, direktor podjetja Bain Capital s sedežem v Bostonu. "Podjetje SigmaKalon se je v zadnjih štirih letih zelo uspešno razvilo v globalno podjetje za premaze, najboljše na svojem področju. Prepričani smo, da bo povezava s PPG omogočala podjetju, da nadaljuje in v nekaterih primerih pospeši svojo uspešno strategijo," je dodal Walid Sarkis, direktor podružnice Bain Capital v Londonu.

O podjetju PPG

Podjetje PPG s sedežem v Pittsburghu je globalni dobavitelj barv, premazov, kemikalij, optičnih proizvodov, posebnih materialov, stekla in steklenih vlaken. Podjetje zaposluje več kot 34.000 ljudi, v več kot 25 državah pa ima 125 proizvodnih obratov in povezanih podjetij. Prodaja je v letu 2006 prinesla 11 milijard dolarjev. Z delnicami PPG se trguje na borzah v New Yorku in Philadelphii (simbol: PPG). Za več informacij obiščite spletno stran www.ppg.com.

O podjetju Bain Capital

Bain Capital (www.baincapital.com) je globalno podjetje za zasebne investicije, ki obvladuje več virov kapitala, vključno z zasebnim, tveganim in javnim kapitalom in finančnimi vzvodi, sredstva, s katerimi upravlja, pa dosegajo približno 50 milijard dolarjev.Bain Capital je od ustanovitve leta 1984 izvedel investicije v zasebni kapital in s tem povezane prevzeme v več kot 250 podjetjih po vsem svetu, med katerimi so tudi taka industrijska in potrošna proizvodna podjetja kot Brenntag, FCI, Sealy, Bombardier Recreational Products, Novacap, Innophos, Boart Longyear in FCI. Bain Capital s sedežem v Bostonu ima pisarne v Londonu, New Yorku, Muenchnu, Tokiu, Hong Kongu in Šanghaju.

Izjave, ki se nanašajo na prihodnost

Izjave v tej objavi za javnost, ki se ne nanašajo na zgodovinsko potrjena dejstva, so izjave, ki se nanašajo na prihodnost in odsevajo trenutne poglede podjetja na prihodnje dogodke ali cilje in finančno ali operativno uspešnost ali rezultate. To se nanaša na tveganja in negotovosti, ki so navedena v periodičnih poročilih na obrazcih 10-K in 10-Q in v aktualnih poročilih na obrazcih 8-K, ki jih je podjetje PPG Industries vložilo na Komisijo za vrednostne papirje (SEC). V skladu s tem bi lahko številni dejavniki povzročili odstopanje dejanskih rezultatov od izjav, ki se nanašajo na prihodnost.

Med temi dejavniki so naraščajoča konkurenca na področju cen in izdelkov, ki jo povzročajo tuji in domači konkurenti, nihanja stroškov in dobavljivosti surovin in energije, zmožnost ohranjanja ugodnih dobavnih razmerij in dogovorov, gospodarske in politične razmere na mednarodnih trgih, tuji menjalni tečaji in nihanja v teh tečajih, vpliv okoljskih regulativ, nepričakovane motnje poslovanja in nepredvidljivost potencialnih pravdnih sporov v prihodnosti, vključno s spori, do katerih lahko pride, če ne bo prišlo do poravnave glede azbesta, ki je omenjena v dokumentih, ki jih je PPG predložil komisiji SEC. Vendar pa vseh takih dejavnikov ni mogoče napovedati ali določiti. Seznam dejavnikov, ki so tu navedeni, se sicer obravnava kot reprezentativen, vendar tak seznam nikakor ne more veljati za celovit pregled vseh možnih tveganj in negotovosti. Nenavedeni dejavniki lahko predstavljajo pomembne dodatne ovire pri realizaciji izjav, ki se nanašajo na prihodnost.

Posledice dejanskih razlik pri rezultatih v primerjavi z napovedmi v izjavah, ki se nanašajo na prihodnost, lahko med drugim vključujejo motnje v poslovanju, operativne težave, finančne izgube, pravno odgovornost do tretjih oseb in podobna tveganja, od katerih ima lahko vsako dejanski negativen vpliv na konsolidirano finančno stanje, dejavnosti ali likvidnost podjetja PPG.

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT: za PPG

Mediji: Jack Maurer, 412-434-2181; jmaurer@ppg.com

Investitorji: Vince Morales, 412-434-3740; vmorales@ppg.com

ali

za Bain Capital

Stanton Crenshaw Communications

Alex Stanton, 212-780-0701; alex@stantoncrenshaw.com