O-STA

Podjetje Covidien Ltd. opozarja delničarje na "malo ponudbo" TRC Capital Corporation

PEMBROKE, Bermuda - (BUSINESS WIRE) - 27. julija 2007 - Podjetje Covidien Ltd. (NYSE: COV; BSX: COV) je bilo danes seznanjeno s t.i. "malo ponudbo" TRC Capital Corporation (TRC) za odkup navadnih delnic Covidiena v vrednosti do dva milijona ameriških dolarjev, kar pri ponujeni ceni 42,75 dolarjev na delnico predstavlja približno 0,4-odstotni delež v celotni izdaji. Ponujena cena je približno 3,5 odstotka nižja, kot je bila vredna delnica Covidiena ob koncu trgovanja na newyorški borzi (44,30 dolarjev) dne 16. julija 2007, torej dan pred pričetkom veljavnosti t.i. "male ponudbe" TRC, s katero uprava Covidiena ni bila vnaprej seznanjena.

Covidien ne podpira t.i. "male ponudbe" TRC in poziva vse svoje delničarje, naj postopajo previdno pri morebitni odločitvi o prodaji delnic v sklopu te ponudbe. Covidien nikakor ni povezan s podjetjem TRC, niti s to ponudbo ali pa ponudbeno dokumentacijo.

Spremembe na trgu bi lahko v uradnem trgovanju privedle do nihanja delnic Covidena nad (kot je to bilo dan pred ponudbo) ali pod ceno, ponujeno v t.i. "mali ponudbi" TRC. Covidien poziva vlagatelje, naj preverijo zadnjo vrednost delnic Covidiena in naj se posvetujejo z borznimi svetovalci pri odločanju o ponudbi TRC, in se tako zaščitijo.

Zvezna komisija za trg vrednostnih papirjev (Securities Exchange Commission) je pred kratkim izdala priporočila vlagateljem o postopanju pri t.i. "malih ponudbah", v katerih je poudarila, da ponudniki pogosto upajo, da bodo kljub ponujeni nižji ceni od tržne pridobili nepozorne vlagatelje, ki ne bodo previli aktualne tržne cene delnice. Priporočila komisije so dostopna na spletni strani www.sec.gov/investor/pubc/minitend.htm.

Covidien priporoča borznim posrednikom in ostalim udeležencem na trgu, da se seznanijo z priporočili komisije za trg vrednostnih papirjev in newyorške borze o širjenju t.i. "malih ponudb". Navodila so dostopna na spletni strani www.sec.gov/divisions/marketreg/minitenders/sia072401.htm in v sporočilu št. 01-27, ki ga je uprava newyorške borze izdala 28. septembra 2001 in ki je dostopno na spletni strani borze (www.nyse.com) pod kategorijo NYSE Regulation -- Rules & Interpretations -- Information Memos".

O podjetju Covidien Ltd.

Covidien je vodilno podjetje na področju izdelkov zdravstvene nege. Ponuja inovativne medicinske rešitve, ki omogočajo učinkovitejše zdravljenje, ponaša pa se tudi z odličnostjo in je vodilno na področju klinične medicine. Podjetje Covidien je proizvajalec, distributer in serviser široke palete izdelkov vodilnih blagovnih znamk s področja zdravstva, ki vključujejo kirurške naprave; energetske pripomočke; respiratorne in nadzorne rešitve; izdelke za nego in varnost bolnikov; slikovne rešitve; farmacevtske izdelke in medicinsko oskrbo. V letu 2006 je podjetje ustvarilo skoraj 10 milijard dolarjev prihodkov, imelo pa je več kot 43.000 zaposlenih v 57 državah. Svoje izdelke prodaja v več kot 130 državah. Več informacij je na voljo na spletni strani podjetja: www.covidien.com.

KONAKT:

Covidien Ltd. Eric Kraus, 508-261-8305

podpredsednik za korporativno komunikacijo

eric.kraus@covidien.com

ali

Coleman Lannum, CFA, 508-452-4343

podpredsednik za odnose z investitorji

cole.lannum@covidien.com

ali

Bruce Farmer, 508-452-4372

direktor za finančno komunikacijo

bruce.farmer@covidien.com

ali

Wayde McMillan, 508-452-4387

direktor za odnose z investitorji

wayde.mcmillan@covidien.com