O-STA

CardioVascular BioTherapeutics zaključuje prvo fazo poskusa celjenja ran

LAS VEGAS--(poslovno poročilo)�-2. okt 2007�-

CardioVascular BioTherapeutics, Inc. (OTCBB: CVBT) je danes objavil zaključek prve faze kliničnega poskusa celjenja ran, ki je bilo namenjeno ocenjevanju varnosti in tolerance na kandidate za zdravila na osnovi proteinov(CVBT-141B), sestavljenih iz človeškega fibroblastnega rastnega dejavnika -1 (FGF-1) za bolnike, ki imajo ali diabetes ali venske razjede. FGF-1 je bil uporabljen topično pri osmih subjektih le na enem predelu, bolniki pa so ga dobro prenašali.

Po mnenju združenja American College of Foot and Ankle Surgeons 15 odstotkov od ocenjenih 20-ih milijonov Američanov boleha za diabetesom, ki bo v času njihovega življenja povzročil hudo razjedo na nogi. Pri podobnem odstotku bolnikov s kronično vensko hipertenzijo bodo prav tako nastale rane. Kožne razjede na spodnjih okončinah, ki se ne celijo, lahko privedejo do infekcij in amputacije. Kronične rane predstavljajo vedno večji izziv za zdravljenje v globalnem smislu, čeprav sedaj še ne obstajajo univerzalno sprejeti standardi za zdravljenje.

FGF-1 ponuja možnost izboljšanega celjenja kožnih razjed s pomočjo rasti novih kapilar (angiogeneza)v rani sami, kar se pozna pri pospešeni granulaciji tkiva in ki tako lahko zapolni rane skoraj ne glede na njihovo velikost. Po mnenju Ameriškega diabetičnega združenja lahko obsežni programi za zdravljenje nog zmanjšajo količino amputacij s 45 na 85 odstotkov.

Vodja znanstvenega in poslovodnega oddelka v podjetju CVTB, dr. Jack Jacobs je komentiral: "Zelo smo zadovoljni, da smo zaključili prvo fazo poskusa in da pri tem nismo zabeležili nobene hude škodljive posledice pri nobenem od bolnikov, pri katerih je bil topično uporabljen FGF-1. Ker je družba uspešno zaključila to prvo fazo študije, lahko sedaj nadaljujemo in določamo učinkovitost zdravila. V tem oziru prav sedaj zaključujemo protokol za klinično študijo za začetek poskusa mnogokratne varnosti in učinkovitosti pri večjem številu bolnikov." Predklinične študije kažejo, da je FGF-1 občutno zmanjšal čas celjenja pri globokih kožnih ranah pri normalno zdravih podganah in miših in pokazal na še večjo pospešitev kožnega celjenja pri diabetičnih miših.

Glavni raziskovalec prve faze študije je bil Thomas Serena, dr. Med., ki je tudi predsednik Newbridge Medical Research Group, raziskovalne skupine, ki je specializirana za celjenje ran in žilno kirurgijo in ki ima klinike na več področjih v zahodni Pensilvaniji.

O podjetju CardioVascular BioTherapeutics

CVBT je biofarmacevtsko podjetje, ki razvija kandidate za zdravila s človeškim FGF-1 kot njihovo aktivno farmacevtsko sestavino (API) za bolezni, za katere je značilen nezadosten pretok krvi do tkiva ali organa.

Podjetje trenutno izvaja tri klinične poskuse s kandidati za zdravila za zdravljenje sledečih zdravstvenih težav: huda koronarno srčna bolezen

(CVBT-141H), celjenje kožnih ran pri diabetikih (CVBT-141B) in periferna arterijska bolezen (CVBT-141C).

To sporočilo za javnost vsebuje napovedne izjave, ki vsebujejo tveganja in negotovost. Dejanski rezultati in izidi se lahko občutno razlikujejo od navedenih ali predvidenih rezultatov. Na primer izjave, ki zadevajo pričakovanja o novih raziskavah, napredek pri kliničnih poskusih ali načrtovane poslovne pobude so napovedne izjave. Dejavniki, ki lahko vplivajo na dejanske izide obsegajo, vendar niso omejeni le na, odobritev kandidatov za zdravila podjetja CVBT s strani FDA, sprejem izdelkov podjetja CVBT na tržišču s strani strank, novi razvoji v industriji, dohodki in stroški ter marže v prihodnosti, poraba denarja in finančna učinkovitost. Za natančnejšo obravnavo teh in podobnih tveganj si oglejte najnovejše dokumente podjetja, registrirane pri Komisiji za vrednostne papirje.

Kontakt:

CardioVascular BioTherapeutics, Inc.

Investor Relations, 702-839-7220

investorrelations@cvbt.com

ali

Schwartz Communications

Erin Walsh, 781-684-6532

cvbt@schwartz-pr.com