O-STA

Novo zdravljenje srčne bolezni žensk, o katerem dr. Stegman razpravlja v članku "V rokah držim žensko srce"

LAS VEGAS--(poslovno sporočilo)�- 23. oktober 2007�-

CardioVascular BioTherapeutics, Inc. (OTCBB: CVBT) je objavil brošuro z naslovom "V rokah držim žensko srce" avtorja dr. Thomasa Stegmanna, ki je kardiovaskularni kirurg in soustanovitelj CVBT-ja. Informativna knjižica naslavlja edinstveno medicinsko vprašanje, ki zajema srčno bolezen žensk, in predstavlja tako diagnozo kot zdravljenje ter kako angiogeneza, t.j. rast novih krvnih žil v srcu, lahko postane nova zdravstvena terapija za zdravljenje te bolezni, za katero, po statistiki Ameriške zveze za srce, umre več kot 480 000 žensk vsako leto.

"Pred petnajstimi leti, ko sem med premostitveno operacijo koronarnih arterij v rokah držal žensko srce, sem se zavedel, da potrebujem bolj napredno medicinsko zdravljenje za posebne srčne okvare, ki zadevajo ženske. Odgovornost, ki sem čutil do bolnice in njene družine, me je pripeljala do odkritja terapevtske angiogeneze in razvoja tega zdravila," je dejal dr. Stegmann. "Ženska srčna bolezen je na prvem mestu med vzroki za smrtnost pri ženskah, obstoječe diagnoze in terapije pa ne zadostujejo. S terapevtsko angiogenezo uvajamo potencialno terapijo, ki bo po mojem mnenju rešila veliko življenj. Poleg tega številne ženske ne gledajo na srčno bolezen kot resno grožnjo za zdravje in kot aktivni privrženec gibanja Go Red for Women organizacije American Heart Association želim še nadalje pomagati pri izobraževanju žensk o tej uničujoči bolezni in možnostih zdravljenja."

Informativna brošura se bo delila na kosilu gibanja Go Red for Women Ameriške zveze za srce, ki se bo odvijalo 27. februarja 2008 v hotelu Four Season v Las Vegasu, v Nevadi. Na tem dogodku bo kot glavni govornik sodeloval dr. Stegmann. Gibanje Go Red for Women pomaga milijonom žensk pri spoznavanju, da se tej srčni bolezni, ki je glavni vzrok njihove smrtnosti, lahko izognejo in prevzamejo iniciativo za zmanjšanje tveganja zanjo. Kosilu bodo sledile aktivnosti, ki so namenjene izobraževanju žensk v zvezi s kardiovaskularnimi boleznimi, dejavniki tveganja in zdravjem srca.

Poleg tega je na prošnjo in po elektronski pošti na naslovu womensheartdisease@cvbt.com. mogoče dobiti tudi kopijo brošure.

CVBT se osredotoča na nadaljnje razvijanje formulacij proteinskega kandidata za zdravilo, človeškega fibroblastnega rastnega dejavnika 1 (FGF-1), ki ga je dr. Stegmann razvil za hude primere koronarnih bolezni. FGF-1 je na novo povezani protein, ki stimulira rast novih krvnih žil med procesom znanim kot angiogeneza. Ko je enkrat v prizadetih območjih vzpostavljena krvna perfuzija, lahko bolniki s kardiovaskularnimi boleznimi izkusijo izboljšano kvaliteto življenja.

Leta 2004 je dr. Stegmann objavil "Nove žile za srce: angiogeneza kot novo zdravljenje koronarne srčne bolezni", ki je predstavila njegovo odkritje, prve znanstvene korake in 13-letno delo, ki je pripeljalo do sedanjih kliničnih poskusov s človeškim FGF-1.

CVBT je nedavno objavil, da je ameriški Urad za zdravila in živila (FDA) podjetju dovolil II. fazo poskusov kliničnega protokola za koronarne bolezni. Podjetje namerava začeti mednarodno študijo v 30-ih medicinskih centrih v ZDA, Kanadi in Evropi.

O podjetju CardioVascular BioTherapeutics

CVBT je biofarmacevtska družba, ki razvija kandidate za zdravila s človeškim FGF-1 kot aktivno farmacevtsko sestavino (API) za bolezni, za katere je značilen neustrezen dotok krvi do tkiva ali organa.Podjetje ima trenutno v teku tri klinične poskuse s kandidati za zdravila, ki so namenjena zdravljenju sledečih zdravstvenih indikacij: huda koronarna srčna bolezen (CVBT-141H), celjenje dermalne rane pri diabetikih (CVBT-141B)in periferna arterijska bolezen (CVBT-141C).

To sporočilo za javnost vsebuje napovedne izjave, ki vsebujejo tveganja in negotovost. Dejanski rezultati in izide se lahko občutno razlikujejo od navedenih ali predvidenih rezultatov. Na primer izjave, ki zadevajo pričakovanja o novih raziskavah, napredek pri kliničnih poskusih ali načrtovane poslovne pobude so napovedne izjave. Dejavniki, ki lahko vplivajo na dejanske izide obsegajo, vendar niso omejeni le na, odobritev kandidatov za zdravila podjetja CVBT s strani FDA, sprejem izdelkov podjetja CVBT na tržišču s strani strank, novi razvoji v industriji, dohodki in stroški ter marže v prihodnosti, poraba denarja in finančna učinkovitost. Za natančnejšo obravnavo teh in podobnih tveganj si oglejte najnovejše dokumente podjetja, registrirane pri Komisiji za vrednostne papirje.

KONTAKT:

CardioVascular BioTherapeutics, Inc.

Investor Relations, 702-839-7220

investorrelations@cvbt.com

ALI

Schwartz Communications

Erin Walsh, 781-684-0770

ALI

Nicki Polatin, 415-512-0770

cvbt@schwartz-pr.com