O-STA

Podjetje Pipelife zagnalo proizvodnjo v Rusiji

1.. oktobra 2007 - Podjetje Pipelife, eno vodilnih proizvajalcev plastičnih cevi in armatur je zagnalo proizvodnjo v Žukovu, v Rusiji

Nova tovarna podjetja Pipelife se nahaja 130 kilometrov jugozahodno od Moskve, sredi ene od najhitreje rastočih območij v Evropi ta hip. Pipelife bo v novi tovarni proizvajal celotno lastno linijo plastičnih cevi in opreme za vodovode in odtoke. Tovarna je opremljena z najsodobnejšimi napravami, ki bodo omogočale izdelavo naprednih proizvodov iz polipropilena, polietilena in PVC za rastoči ruski trg. V novi tovarni, ki bo uradno odprta v prvi polovici leta 2008, bo zaposlitev dobilo 60 delavcev, pričakovati pa je rast števila zaposlenih v prihodnjih letih.

Podjetje je preko svoje podružnice v Moskvi na ruskem trgu prisotno že več kot 5 let. Izvršni direktor Pipelife Miguel Kohlmann je ob zagonu nove tovarne povedal: "Pipelife ima največji delež na trgih Vzhodne Evrope. Na teh trgih se je prvič pojavilo 1990, sedaj pa je prisotno v skoraj vseh državah. Odprtje nove tovarne v Rusiji je izraz pomena, ki ga podjetje pripisuje Vzhodni Evropi in še posebej ruskemu trgu, ki je največji v regiji."

Skupina Pipelife je mešano podjetje v lasti podjetij Wienerberger in Solvay. Je eden največjih proizvajalcev plastičnih cevi in armatur. Podjetje je prisotno na 29 trgih, skupaj upravlja 30 tovarn, ki imajo 2,880 delavcev, v letu 2006 pa je ustvarilo 823 milijonov evrov prihodkov.

Za več informacij kontaktirajte:

Alexander Leutner

Pipelife International

alexander.leutner@pipelife.com

+43 664215 50 62