O-STA

Pipelife avstrijskemu Rdečemu križu namenil 75.000 evrov

Denarna podpora za pitno vodo 20.000 prebivalcev Vzhodnega Timorja

Wiener Neudorf. 22. oktober 2007. V izjavah o misiji obeh organizacij je zajet skupni cilj: izboljšati kakovost človeškega življenja kot prvega pogoja za dobro delujoče družbe. "V tem primeru govorimo o čisti pitni vodi za prebivalce Vzhodnega Timorja," je razloge za sodelovanje s Pipelifeom pojasnil Werner Kerschbaum, namestnik generalnega sekretarja avstrijskega Rdečega križa. "S 75.000 evri, ki jih je podaril Pipelife, bo zagotovljen dostop do čiste pitne vode za 20.000 prebivalcev v najrevnejši državi Azije," je dodal Miguel Kohlmann, direktor tega podjetja s sedežem v Avstriji.

"Eden naših glavnih ciljev je, da izboljšamo kakovost življenja s tem, da zagotovimo zelo kvalitetne rešitve za prenos in zaščito vode in energije," je vodilo podjetja opisal Kohlman. Z njegovega stališča lahko Pipelife cilj, da "revnim članom družbe zagotovijo dostop do čiste vode", zelo učinkovito doseže skupaj z avstrijskim Rdečim križem.

Avstrijski Rdeči križ že tri leta gradi vodne sisteme v Vzhodnem Timorju. Samo polovica gospodinjstev v tej najrevnejši azijski državi ima dostop do čiste pitne vode. Posledično vsako leto na tisoče otrok umre za boleznimi povezanimi z vodo, kot sta diareja in kolera. Razen tega pa zamudno iskanje vode pogosto preprečuje otrokom in mladim, da bi redno obiskovali šolo. Novi vodni sistemi in vzporedna izobraževanja o higieni ne bodo izboljšali samo zdravstvenih standardov, ampak tudi splošno kakovost življenja.

Pipelife, ki ima svoj sedež v Wiener Neudorfu v Avstriji, ima svoje obrate in zastopstva v tridesetih državah. Družba Pipelife je s 3.000 zaposlenimi leta 2006 imela 826 milijonov evrov prihodkov.

Pipelife International

Alexander Leutner

Mobilni telefon: +43-664/2155062

Elektronska pošta: alexander.leutner@pipelife.com

www.pipelife.com

Na razpolago so tudi fotografije.