O-STA

Podjetje Troll Company trditve v tožbi DIC označilo za brezpredmentne

DIC naj bi tožbo vložil šele, ko je dobil kopijo tožbe Troll Company proti DIC zaradi goljufije

LOS ANGELES--(BUSINESS WIRE)--25. oktobra 2007--Pravna zastopnica družbe Troll Company Patricia Glaser se je na vprašanja medijev in drugih glede tožbe s strani DIC, ki Troll Company obtožuje goljufije in napeljevanja k malomarnemu navajanju v zvezi z dvema blagovnima znamkama Troll Company, ki jih je od TC licenciralo v letih 2003 in 2004, odzvala z naslednjo izjavo:

"Trditve v tožbi DIC so brez pravne podlage in ne odražajo dejstev. Kot bo pokazala naša pritožba, ki bo vložena v ponedeljek in katere osnutek je v rokah DIC že več kot dva meseca, je kršitelj pravzaprav DIC in ne Troll Company. Poskus, da bi vložili svojo tožbo prvi, medtem ko se pretvarjajo, da se želijo z nami poravnati, je brezupen PR trik."

"Podjetje Troll Company je pred več kot dvema mesecema DIC podalo zahtevek za arbitražo skupaj z osnutkom tožbe, v kateri DIC očita goljufijo. DIC je Troll Company zaprosil, da odloži vložitev tožbe, dokler ne dobi možnosti za poravnavo spora. Dogovorjeno je bilo, da bo poravnava potekala le med vodstvoma in pravnima zastopnikoma v Los Angelesu. Tja se je šef podjetja Troll Company odpravil z Danske. Generalni direktor DIC, ki živi na območju Los Angelesa, pa se na srečanju ni pojavil. Kasneje še isti dan je DIC vložil svojo tožbo."

"Prepričani smo, da bomo primer na sodišču dobili."

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT:

Sitrick And Company

Mike Sitrick ali Bob Emmers, 310-788-2850