O-STA

Prevent je postal solastnik Volkswagna Sarajevo d.o.o.

Na današnjem srečanju z novinarji je Jože Kozmus, predsednik uprave Prevent d.d., spregovoril o načrtih glede podjetja Volkswagen Sarajevo d.o.o. Prevent bo kupnino v vrednosti 2,1 milijona nemških mark poravnal v roku sedmih dni od podpisa pogodbe. V naslednjih dveh letih namerava Prevent v podjetje Volkswagen Sarajevo d.o.o. vložiti 18 milijonov mark, od tega 3 milijone še letos. V podjetju načrtujejo nadaljnji razvoj proizvodnje avtomobilov in delov za avtomobile.

»S prihodom Preventa v Sarajevski Volkswagen bomo skušali razviti mrežo dobaviteljev delov za avtomobilsko industrijo v BiH, kar bi omogočalo hitrejši razvoj avtomobilske industrije in tudi industrije v BiH nasploh. Predvidevamo, da bi lahko v Sarajevu poleg Škodinih vozil spet začeli sestavljati vozila blagovne znamke Volkswagen.« je povedal Jože Kozmus in dodal, da bo nakup zagotovo tudi dolgoročno pozitivno vplival na sodelovanje Skupine Prevent s koncernom Volkswagen.

Agencija za privatizacijo v Federaciji BiH je 27. julija letos razpisala javni natečaj za zbiranje ponudb za prodajo 42-odstotnega deleža podjetja Volkswagen Sarajevo d.o.o., ki je bil v lasti Unis holdinga. Na razpisu je bila preko hčerinskega podjetja Prevent Sarajevo d.o.o. izbrana Skupina Prevent. Pogodbo o nakupu sta 17. oktobra v sarajevskem hotelu Holiday Inn podpisala direktor Unis holdinga Faruk Smailbegović in direktor Prevent Sarajevo d.o.o. Adnan Smailbegović.

V podjetju Volkswagen Sarajevo d.o.o. je trenutno zaposlenih 84 ljudi, ki letno sestavijo okoli 3000 avtomobilov Škoda.